Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kooperativa NBL 2024/2025

V kvalifikaci beachvolejbalového turnaje v Ostravě Češi neuspěli. Neuschaeferová se Svozilovou braly konec s úsměvem

Prakticky kompletní beachvolejbalová špička se už pošesté představí na Pro Tour Elite v Ostravě. V prvním kole kvalifikace nestačili David Westphal s Tadeášem Trousilem na americké duo, prohráli ve dvou setech. Neuspěly ani Andrea Lorenzová s Magdalenou Černou. Kylie Neuschaeferová s Markétou Svozilovou vypadly ve druhém kole. Mezi elitou tak budou tři domácí páry. Přímý přenos sledujte ve čtvrtek od 8:25 na ČT sport a ČT sport Plus. Podívejte se na Program a výsledky.

Ilustrační foto
zdroj: facebook.com/ostravabeachpro

Neuschaeferová se Svozilovou zvládly proti favorizovaným Američankám Terese Cannonová, Megan Kraftová rozhodující tie-break, v němž vedly už 10:3. Přestože Cannonová s Craftovou manko výrazně stáhly, Češky si senzační postup vzít nenechaly.

Proti Němkám už se loňským vicemistryním Evropy do 22 let tolik nedařilo. V koncovce druhého setu sice dokázaly umazat velký kus ztráty, jenže tým vedený osmatřicetiletou olympijskou vítězkou z Ria Ludwigovou zakončil dvousetový zápas dvěma bloky a esem.

"Němky hrály dost zkušeně, nepustily nás k žádnému bodu," podotkla Svozilová. "Neriskovaly jsme a to na tuhle úroveň nestačí," doplnila Neuschaeferová svou parťačku.

Svozilová se snažila i po porážce, která nepustila Češky do hlavní soutěže, hledat pozitiva. "Teď máme aspoň další motivaci na sobě makat," uvedla. "Práce proti vyššímu bloku a nebát se toho, jít do odvážnějších úderů, hrát více k lajnám," nastínila Neuschaeferová.

Český pár táhli ostravští diváci, kteří si i ve středu našli cestu do ochozů v industriálním areálu. "Moc jsme si to užili, před tolika diváky jsem hrála snad poprvé," poznamenala s úsměvem Svozilová. "Vždy před domácím publikem je to skvělé, fandí nám v češtině a cítíme, že to myslí vážně," dodala Neuschaeferová.

Tadeáš Trousil s Davidem Westphalem stejně jako Magdalena Černá s Andreou Lorenzovou podle předpokladů nestačili na nejvýše nasazené páry. Trousil s Westphalem podlehli zkušené americké dvojici Chase Budinger, Miles Evans 16:21, 15:21, Černá s Lorenzovou prohrály s neméně ostřílenými Brazilkami Agathou a Rebeccou 13:21, 11:21.

Největšími domácími nadějemi jsou v Ostravě tradičně Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem, kteří v areálu pod vysokými pecemi pokaždé postoupili do semifinále, ale zlato jim ve sbírce chybí. Kromě úřadujících mistrů světa si hlavní soutěž zahrají díky divoké kartě Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou a Jakub Šépka s Jiřím Sedlákem.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Ostravě:

Kvalifikace muži:

1. kolo: Budinger, Evans (1-USA) – Trousil, Westphal (16-ČR) 2:0 (16, 15).

Kvalifikace ženy:

1. kolo: Neuschaeferová, Svozilová (15-ČR) – Cannonová, Kraftová (2-USA) 2:1 (19, -19, 12), Agatha, Rebecca (1-Braz.) – Černá, Lorenzová (16-ČR) 2:0 (13, 11).

2. kolo: Lippmannová, Ludwigová (10-Něm.) – Neuschaeferová, Svozilová 2:0 (15, 14).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články