Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Švédští beachvolejbalisté Ahman a Hellvig obhájili ve Vídni evropský titul

Mistry Evropy v plážovém volejbalu se ve Vídni stali Švédové David Ahman a Jonatan Hellvig, kteří ve finále porazili nizozemský pár Leon Luini, Yorick de Groot 21:16, 21:18 a obhájili titul z Mnichova. Tam loni v duelu o zlato zdolali českou dvojici Ondřej Perušič, David Schweiner. Bronz nečekaně vybojovali Serhij Popov a Eduard Reznik, kteří získali premiérovou medaili pro Ukrajinu z ME.

David Ahman a Jonatan Hellvig
zdroj: REUTERS autor: Michaela Rehle

Schweiner s Tadeášem Trousilem, jenž v rakouské metropoli na poslední chvíli nahradil zraněného Perušiče, obsadili po osmifinálové prohře se švédskými obhájci zlata deváté místo. Jakub Šépka s Tomášem Semerádem nestačili v boji o osmifinále na pozdější stříbrné medailisty Luiniho a De Groota a skončili sedmnáctí.

Jednadvacetiletí Ahman s Hellvigem měli v semifinále namále, když proti Italům Paolu Nicolaiovi a Samuelu Cottafavovi odvrátili v tie-breaku pět mečbolů a sami nakonec využili šestý. Finále proti Nizozemcům, kteří se dali dohromady krátce před turnajem kvůli zranění svých tradičních partnerů a ve čtvrtfinále nečekaně vyřadili čtyřnásobné evropské šampiony Anderse Mola a Christiana Söruma, už bylo méně dramatické.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu ve Vídni:

Muži:

Finále: Ahman, Hellvig (3-Švéd.) - De Groot, Luini (11-Niz.) 2:0 (16, 18),

o 3. místo: Popov, Reznik (13-Ukr.) - Cottafava, Nicolai (15-It.) 2:0 (20, 13).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články