Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Štochlová po bronzu v Edmontonu: Jsem na nás strašně pyšná. Umíme se zakousnout a nevzdat to

Zejména své bojovnosti si po bronzovém turnaji kategorie Challenge v Edmontonu cenily plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová. Cestou z kvalifikace odehrály hodně třísetových zápasů a často otáčely skóre. V utkání o třetí místo odvracely ve druhé sadě kvarteto mečbolů a v tie-breaku nepříznivý stav 10:12.

Je nám líto, video expirovalo.
Hermannová se Štochlovou zazářily v Edmontonu třetím místem

"Máme za sebou spoustu otočených zápasů, kdy jsme opravdu utekly hrobníkovi z lopaty. Jsem na nás strašně pyšná, že se umíme takhle zakousnout a nevzdat to, i když skóre pro nás není příznivé," uvedla Štochlová.

S Hermannovou před začátkem kvalifikace nevěřily, že mohou dojít tak daleko. "Ve středu jsme se před kvalifikací bavily reálně, jestli si koupit letenky nazpátek na pátek, nebo na sobotu. Necítily jsme se úplně v herní formě," prozradila mladší členka českého dua.

Nakonec byla z vystoupení v Edmontonu nadšená. "Úžasné, já se klaním před tím, jak jsme to zvládly. Hlavně jak to zvládla Barča, protože od kvalifikace až do bronzového duelu hráli všichni z 80 až 90 procent na ni. Ona to zvládla neuvěřitelně od začátku až do konce," složila poklonu své zkušenější spoluhráčce.

Ta zase Štochlovou pochválila za to, jak si poradila s pochroumaným kotníkem i trochu jinou úlohou na kurtu. "Maruška si vyvrtla kotník ve druhém kole kvalifikace. Naštěstí to vypadalo hůř, než to nakonec bylo. Fyzio se tady o to postaralo, takže nakonec bolest v zápase necítila. Byl to první turnaj, kdy celou dobu běhala na blok jako blokařka a já byla jen v poli. I s tímto zádrhelem to odehrála parádně a s velkou poklonou ode mě," řekla.

Famózní výsledek v boji o Paříž

Body za třetí místo nejlepšímu českému ženskému páru výrazně pomohou v boji o účast na olympijských hrách v Paříži. "Tenhle výsledek do olympijské kvalifikace je naprosto luxusní záležitost do našeho žebříčku," radovala se Hermannová, která s Markétou Nausch Slukovou startovala na Hrách v Riu de Janeiro a odletěly i na olympiádu do Tokia, kde však nehrály kvůli koronaviru.

Výsledek ze silně obsazeného kanadského turnaje nemusí být jen bodová injekce. "Ještě víc je to pro nás jako tým dobré na získání sebevědomí. Utvrzení se v tom, že umíme zahrát velice kvalitní volejbal proti vysoce nasazeným týmům, že dokážeme držet taktiku, kterou před zápasem děláme, a že jsme schopné se poměřit se všemi," libovala si Hermannová.

Herní sebevědomí mohou zužitkovat už na evropském šampionátu, který se uskuteční od 2. do 6. srpna. "Je to ve Vídni, je to kousek, těšíme se, že tam přijdou čeští fanoušci. Je to motivace zkusit zahrát stejné zápasy, ne-li lepší," dodala Hermannová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články