Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kvalifikace na MS mužů 2025

Snadná výhra na úvod Beach Pro Tour, Perušič se Schweinerem zdolali domácí dvojici 2:0

Bezproblémovou výhrou 2:0 nad domácím párem Pedro Silberg – Guto nakročili čerství světoví mistři Ondřej Perušič a David Schweiner do turnaje Beach Pro Tour v brazilském Joao Pessoa. Ve své skupině A je ještě čeká v pátek nizozemské duo Boermans – de Groot a další Brazilci Arthur – Adrielson. Oba zápasy sledujte v živém přenosu od 14:55 na ČT sport a ČT sport Plus.

Češi v přímořském středisku Joao Pessoa usilují z pozice nasazených jedniček o letošní třetí titul ze světového okruhu. První vítězství 21:16, 21:17 si připsali nad domácími Pedrem Solbergem s Gutem.

"Jsme rádi, že se nám podařilo vyhrát 2:0, protože Brazilci jsou hodně nevyzpytatelný soupeř. Kdybychom se dostali do tie-breaku, tak už by to bylo hodně náročné, zvlášť před jejich domácím publikem. Je to dobré i kvůli skóre, protože skupina se může hodně rychle zamotat a každá výraznější výhra může rozhodovat o dalším pořadí," řekl Perušič.

V prvním setu Perušič se Schweinerem za stavu 7:7 Brazilcům odskočili a vedení bez větších potíží udrželi až do konce. Druhá sada byla vyrovnanější. Zkušený domácí pár dvakrát zlikvidoval drobné manko, ale na tříbodovou českou šňůru za stavu 16:17 už ve větru zareagovat nedokázal.

"Rozhodlo jednak naše lepší podání a několik důležitých Davidových bloků, zejména ve druhém setu," uvedl Perušič. "Byl tady hodně nepříjemný vítr, který měnil směr. To vedlo k tomu, že dva týmy, které se pyšní kvalitní nahrávkou a příjmem, se ocitly v problémech, a viděli jsme mnoho nepřesností," dodal devětadvacetiletý polař.

"Nejsme úplně spokojení s tím, jak jsme vyřešili některé herní situace, zejména několik jednodušších míčů. Nepodařilo se nám dobře připravit a vyřešit pozice, kdy jsme měli míč takzvaně zadarmo. To nás možná stálo vítězství vyšším rozdílem," řekl Perušič.

Pražští beachvolejbalisté letos ovládli elitní turnaje v Uberlandii a Paříži. Minulý měsíc se v Mexiku stali mistry světa a zajistili si účast na olympijských hrách ve francouzské metropoli příští rok.

Turnaj Pro Tour v plážovém volejbalu kategorie Elite v Joao Pessoa

Skupina A:
Perušič, Schweiner (1-ČR) – Pedro Solberg, Guto (9-Braz.) 2:0 (16, 17).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články