Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sluková s Hermannovou získaly s přehledem první domácí titul

Roli jasných favoritek splnily v Brně na Sokolském koupališti olympioničky Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou a první společný beachvolejbalový titul slaví také bývalý reprezentační nahrávač Filip Habr s Davidem Lencem. Habr po extraligových trofejích v šestkovém týmu Českých Budějovic si i na písku splnil sen.

Markéta Nausch Sluková (vpravo) a Barbora Hermannová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Gerold Rebsch

Sluková s Hermannovou kvůli zdravotním problémům první jmenované prožívají zvláštní sezonu. Musely vynechat mistrovství světa i Evropy, doma v Ostravě na turnaji Světového okruhu se jim před třemi měsíci nedařilo, ale v Brně se fanouškům předvedly v očekávané síle.

V boji o zlato světové patnáctky přehrály Michalu Kvapilovou s Michaelou Kubíčkovou 21:14, 21:12 a turnajem prošly bez zaváhání i bez ztráty setu.

"Soustředily jsme se výhradně na sebe. Chtěly jsme i zkusit různé varianty a povedlo se nám to. Dodržely jsme všechny pokyny trenéra," řekla Hermannová.

Je nám líto, video expirovalo.
Titul z MČR v plážovém volejbalu patří Slukové s Hermannovou

Ve finále nasazené jedničky polevily jen krátce uprostřed prvního setu. "Kvapilová s Kubíčkovou jsou výborná dvojice, ale nám se povedlo to zvrátit agresivitou," doplnila Nausch Sluková.

Sluková získala třetí titul, v letech 2011 a 2014 vládla s Kristýnou Kolocovou. Hermannová mezitím jednou triumfovala s Martinou Bonnerovou (Williamsovou).

Ukončily tak tříleté panování Kvapilové, jež dvakrát dominovala s Kolocovou a loni při neúčasti českých jedniček s Kubíčkovou.

Habr si splnil sen o volejbalovém doublu v hale i na písku v 31 letech. S Lencem v Brně porazili ve finále Jana Dumka s Václavem Berčíkem 21:17, 21:13 a využili neúčasti reprezentační dvojice Ondřej Perušič, David Schweiner, která se v Itálii připravuje na finále Světového okruhu.

Ve finále na brněnském Sokolském koupališti třetí nasazení Habr s Lencem porazili Jana Dumka s Václavem Berčíkem 21:17, 21:13 a využili neúčasti reprezentační dvojice Ondřej Perušič, David Schweiner, která se v Itálii připravuje na finále Světového okruhu.

"Ze začátku jsme byli nervózní, ale pomohlo nám, že David začal krásně ztrátovat, což nás uklidnilo," řekl Habr. "Splnil jsem si sen, teď mám titul ze šestkového volejbalu i z beache. Na mistrovství jsem hrál po 12 letech, dřív mi to neumožnily povinnosti v šestkách," připomněl dlouholetý člen zlatého extraligového týmu Českých Budějovic a v minulé sezoně hráč Kladna.

Perušič se Schweinerem se rozhodli v Brně nestartovat, nejlepší domácí pár v příštím týdnu čeká turnaj v Římě. Perušič loni získal domácí titul s Janem Vodičkou. "Díky za to, že vypustili republiku a připravují se na světové finále," dodal upřímně Habr.

Výsledky mistrovství ČR v plážovém volejbalu:

Muži:

Finále: Lenc, Habr - Dumek, Berčík 2:0 (17, 13), o 3. místo: Weiss, Tichý - M. Pihera, Mysliveček 2:0 (14, 19), další pořadí: 5. Samec, D. Kufa; Vála, Rédl; Maňas, R. Kufa; Pála, O. Šotola.

Ženy:

O 3. místo: Williamsová, Maixnerová - Kotlasová, Resová 2:0 (18, 17), další pořadí: 5. Řeháčková, Olivová; Vaňková, Klimešová; Kulhánková, Pospíšilová; Svozilová, K. Žolnerčíková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články