Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Sluková s Hermannovou začaly cestu za obhajobou v Antalyi vítězně

Antalya (Turecko) - Obhájkyně prvenství Markéta Sluková s Barborou Hermannovou si už po dvou zápasech v základní skupině zajistily postup do vyřazovací fáze turnaje Světového okruhu v plážovém volejbalu v Antalyi. Kristýna Kolocová s Michalou Kvapilovou naopak po úterním prvním společném postupu z kvalifikace dvakrát v hlavní soutěži prohrály a ve čtvrtek se pokusí v turnaji zachránit.

Markéta Sluková (vlevo) a Barbora Hermannová
zdroj: fivb.org

Sluková s Hermannovou se na Světový okruh vrátily po téměř dvouměsíční pauze kvůli zdravotním problémům druhé jmenované hráčky. Vloni v říjnu vybojovaly právě v Antalyi první společný titul a v cestě za případnou obhajobou nejprve porazily ruský pár Syrcevová, Abalakinová 2:0, byť v obou setech nejtěsnějším rozdílem 26:24 a 25:23.

"To bylo drámičko takhle po ránu, ale výhra je naše," uvedly volejbalistky. Zápas trval 50 minut a byl o šest minut delší než jejich následný třísetový vítězný souboj se Švédkami Lundqvistovou a Rininslandovou, s nimiž první set prohrály. Ve čtvrtek budou hrát o vítězství ve skupině s třetími nasazenými Polkami Kolosinskou a Brzostekovou.

Kolocová s Kvapilovou začaly nadějně a proti Švýcarkám Heidrichové a Zumkehrové vyhrály první set, v dalších dvou byly ale lepší soupeřky. A proti Němkám Laboureurové a Sudeové pak česká dvojice uhrála vždy jen 14 bodů. O naději si ve čtvrtek zahrají s Řekyněmi Arvanitiovou a Karagkuniovou, které v Turecku zatím neztratily ani set.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články