Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sluková s Hermannovou trénují na Tenerife, program sezony ještě neznají

Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová zahájily soustředění na Tenerife a čeká je herní příprava na sezonu plnou otazníků. Zatím není jasné, jestli a případně jak se změní kvalifikační podmínky pro olympijské hry v Tokiu. I kalendář mezinárodních turnajů je kvůli pokračující pandemii koronaviru v tuto chvíli na vodě.

Nejlepší český beachvolejbalový pár trénoval přes zimu prakticky jen samostatně. Pracoval na fyzičce a v pelhřimovské hale driloval techniku, zejména příjem a nahrávku. Na Kanárských ostrovech si bude znovu zvykat na hru pod širým nebem.

"Hlavní náplní kempu bude se po třech měsících zase seznámit s venkovními podmínkami, větrem, sluníčkem, hraním s ostatními týmy, které jsou na vysoké úrovni. Chceme se zase dostat do nějakého rytmu, využít možností, že jsou tady jiné týmy, a odehrát pár přípravných setů, zápasů," popsala Sluková.

Na Tenerife dlouhodobě trénují Španělky a Nizozemky. Vzhledem k trvající pandemii byla tato lokalita vlastně jedinou variantou.

"Odletěly jsme na dva nebo tři týdny, měly jsme jednosměrnou letenku s tím, že se uvidí, jak se situace bude vyvíjet," uvedla Sluková.

"Po tříměsíční pauze, kdy jsme nebyly v kontaktu s dalšími soupeři, je to pro nás super čerstvý start venku proti ostatním týmům. Obě jsme se těšily na teplejší počasí a venkovní podmínky," doplnila Hermannová.

Na Tenerife jsou kvůli koronaviru roušky povinné i venku, ale nikoliv při sportu. Smí se jíst na zahrádkách restaurací, ale uzavřené jsou posilovny.

"Ale máme s sebou spoustu cvičebních pomůcek, dovezly jsme si medicinbaly, gumy, jedna Španělka nám půjčila dva kettlebelly, takže můžeme dělat cvičení, na která jsme zvyklé," vylíčila Hermannová.

Je nám líto, video expirovalo.
Plážové volejbalistky Sluková a Hermannová trénují na Tenerife

Loni kvůli koronaviru odehrály minimum turnajů, na mistrovství Evropy skončily těsně pod stupni vítězů. Ani na začátku tohoto roku neznají soutěžní program.

"Je vypsaný první oficiální turnaj v Mexiku, možná před tím ještě turnaj v Kataru, takže první turnaj možná únor, nebo ve druhé půlce března, ale není nic černé na bílém. My se bohužel už přes rok udržujeme v takovém polonastartovaném módu. Je možné, že nám řeknou, že je za čtrnáct dní první mezinárodní turnaj a my musíme být adekvátně připravené," posteskla si Nausch Sluková.

Koronavirus a s ním spojený přesun olympijských her v Tokiu jí loni odložily plány na založení rodiny. Členka pátého páru z OH 2012 v Londýně by se ráda s Hermannovou dostala po Riu na další olympiádu.

V aktuálně "zmraženém" žebříčku pro Tokio jsou české jedničky sedmnácté. Z rankingu se na Hry dostane 15 párů a Češky ještě nemají naplněnou kvótu odehraných dvanácti turnajů.

Je pravděpodobné, že se budou započítávané akce redukovat, ale definitivní rozhodnutí ještě nepadlo. Češky mají přístup k nejnovějším informacím, protože Nausch Sluková je členkou hráčské asociace a její manžel a trenér Simon Nausch je v asociaci trenérů.

"Nikdo přesná pravidla neurčil, pořád čekáme, co se rozhodne na vyšších židlích, a není v našich silách to ovlivnit," dodala Hermannová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články