Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sluková s Hermannovou mají v kapse domácí titul, teď chtějí zabojovat o olympiádu

Nasazené jedničky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková prošly základními skupinami i následným vyřazovacím pavoukem domácího šampionátu plážových volejbalistek zcela suverénně. Bez ztráty setu získaly první společný titul a s ním i plnou várku optimismu před vrcholem sezony. Příští týden se totiž koná v Římě finále Světového okruhu a český pár s pořadovým číslem 15 ve světovém žebříčku na turnaji nebude chybět.

Markéta Sluková a Barbora Hermannová
zdroj: ČTK autor: Ivo Stejskal

"V původním plánu byl odlet v pondělí, ale zatím nemáme letenky, takže možná odletíme až v úterý," nevěděla bezprostředně po vítězném finále republikového šampionátu Hermannová, kdy se přesunou do italské metropole.

Následovat pak bude olympijská kvalifikace v Číně, kde se od 18. do 22. září bude bojovat o dvě postupová místa do Tokia.

Na FIVB Finals, jak zní oficiální označení finále Světového okruhu, se sejde 32 nejlepších světových dvojic.

"Půjde nejen o dobré umístění, ale i o body do žebříčku a následnou kvalifikaci na olympiádu," poznamenala Hermannová, která je s partnerkou na 13. místě redukovaného pořadí.

Je nám líto, video expirovalo.
Titul z MČR v plážovém volejbalu patří Slukové s Hermannovou

Oproti konkurenci jim chybějí tři turnaje. Kvůli letním zdravotním problémům Nausch Slukové musely vynechat mistrovství světa i Evropy, teď už ale jedou zase naplno.

"Jsme stále ve skupině, která má šanci postoupit do Tokia," řekla Hermannová. Na olympiádě se představí 24 párů, z jednoho státu maximálně dva.

Od turnaje Světového okruhu ve švýcarském Gstaadu, kde v červenci obsadily deváté místo, trénují v plné zátěži.

České jedničky obsadily páté místo na turnaji ve Vídni a deváté pozice v Espinhu, Tokiu a Moskvě. Nyní v Brně odehrály šest zápasů a neztratily ani set.

"Naháníme herní manko, kde se dá. Teď jsem moc ráda, že jsme s Markétou vyhrály tímto způsobem domácí mistrovství. Bývá jednodušší útočit na titul z nižších pozic, než jsou nasazené jedničky. To bývá mentálně náročnější. Potěšily jsme diváky v Brně a teď jedeme útočit na olympijské pozice do Říma," dodala Hermannová. "Rezervy máme, musíme víc vypilovat obranu a obecně se více soustředit na vlastní hru," uzavřela.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články