Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Sluková s Hermannovou kráčí MS suverénně

Vídeň - Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová vyhrály na mistrovství světa ve Vídni i druhý zápas, když porazily Paraguayky Eriku Bobadillaovou a Gabrielu Filippovou 21:11, 21:17. Díky tomu si nasazené šestky zajistily postup do play-off, čímž napodobily Michalu Kvapilovou s Kristýnou Hoidarovou Kolocovou.

Barbora Hermannová a Markéta Sluková
zdroj: PA autor: Luka Stanzl

Po jednoznačném prvním setu, který Češky vyhrály o deset bodů, byla druhá sada vyrovnanější. Od stavu 18:17 ale loňské mistryně Evropy získaly tři body za sebou a po 32 minutách proměnily hned první mečbol.

"Ve druhém setu jsme musely zařadit na druhý rychlostní převod. Je těžké udržet koncentraci, když se první set vyhraje o hodně. Všechny holky umí hrát, je potřeba zatlačit," uvedla Sluková. "Diktovaly jsme ale tempo zápasu," dodala. 

Na závěr skupiny F čeká v pondělí Slukovou s Hermannovou dosud rovněž neporažený finský pár Taru Lahtiová a Riikka Lehtonenová. Přímý postup do play-off si zajistí první dva celky ze skupin a nejlepší čtyři týmy ze třetích míst.

"Byla by výhoda vyhrát skupinu. Mohly bychom mít relativně slabší los do prvního vyřazovacího kola. Finky nás ale prověří mnohem více," řekla Hermannová. "Je lepší si vyzkoušet hrát pod tlakem, což čekáme proti Finsku," doplnila.

Výsledky mistrovství světa v plážovém volejbalu

Skupina F: Hermannová, Nausch Sluková (6-ČR) - Filippová, Bobadillaová (30-Parag.) 2:0 (11, 17), Lehtonenová, Lahtiová (19-Fin.) - Alfarová, Copeová (43-Kost.) 2:0 (15, 9).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články