Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sluková s Hermannovou jsou v Klagenfurtu v osmifinále

Klagenfurt (Rakousko) – V posledním zápase skupiny sice Američanky zdolaly 2:0, plážovým volejbalistkám Kristýně Kolocové a Michale Kvapilové však triumf k postupu do vyřazovací části turnaje Světového okruhu v Klagenfurtu nestačil. Play-off v Rakousku naopak hrají vicemistryně Evropy Markéta Sluková s Barborou Hermannovou, které jsou výhře nad americkou dvojici Dayová, Hochevarová v osmifinále.

Markéta Sluková a Barbora Hermannová
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Sluková s Hermannovou předtím prohrály závěrečný zápas ve skupině, kdy nasazeným šestkám Bawdenové a Clancyové z Austrálie podlehly 1:2. Do play-off pak vstoupily prohraným setem, ale poté už na rakouském písku kralovaly a v rozhodujícím tie-breaku nad Američankami zvítězily jednoznačně 15:8.

"Nebývám moc často nadšený z diváků, ale dnes musím říct, že nás dvacet až třicet českých fanoušků dotáhlo k výhře. Ve fotbale se říká, že tým má dvanáctého hráče, my nyní měli třetího hráče v českých příznivcích," řekl trenér Simon Nausch.

Naopak Kristýnu Kolocovou a Michalu Kvapilovou neposunula do vyřazovací části ani výhra 2:0 nad jiným americkým párem Laneová, Summerová. Horší bilance je při rovnosti bodů odsoudila na poslední místo ve skupině F, zatímco olympioničkám Slukové a Hermannové nakonec stačilo k postupu právě vítězství ve středečním českém derby.

Kolocová s Kvapilovou v Klagenfurtu obsadily dělené 25. místo. Sluková a Hermannová se utkají o čtvrtfinále s čtvrtým nasazeným německým párem Laboureurová, Sudeová.

Skupina F: Bawdenová, Clancyová - Sluková, Hermannová (11) 2:1 (-18, 19, 11), Kolocová, Kvapilová (27) - Laneová, Summerová (22-USA) 2:0 (19, 17).

Play-off - 1. kolo: Sluková, Hermannová - Dayová, Hochevarová (25-USA) 2:1 (-16, 16, 8).

Kolocová s Kvapilovou obsadily 25. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články