Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sluková a Hermannová slaví premiérový postup do semifinále World Tour

Antalya (Turecko) - Markéta Sluková s Barborou Hermannovou si zahrají na turnaji Světového okruhu v Antalyi semifinále. Jedná se o životní výsledek tohoto nově složeného páru. Mezi nejlepším kvartetem se Češky ocitly poté, co ve čtvrtfinále zdolaly ruskou dvojici Abalakinová, Syrcevová. Napínavou bitvu musel rozhodnout až tie-break, v němž český debl zvítězil 15:13.

I když české hráčky odjížděly do Turecka v nejistotě po nedávném zranění kotníku Slukové, uspěly na turnaji ve všech pěti vystoupeních. V cestě do čtvrtinále triumfovaly nad dalšími Ruskami, Mojsejevovou a Barsukovou, které v dešti porazily 21:17 a 21:14. Už postupem mezi elitní osmičku vyrovnaly společné maximum.

Markéta Sluková: "V horších podmínkách jsem snad ani nehrála. Tohle už je hodně za hranicí normálního beachvolejbalu."

Musely bojovat nejen se soupeřkami, ale i s nevlídným počasím. "Začínaly jsme tady ve třiceti stupních, ale teď se řítí bouře a nonstop prší," popsala Sluková. "Vyhrává ten, kdo se s podmínkami smíří dřív," doplnila ji Hermannová.

Spolu hrají od léta, v Antalyi absolvují pátý turnaj Světového okruhu a dosud byly nejlépe páté v Soči na začátku září. Obě už v elitním seriálu získaly titul: Sluková v Praze a Berlíně s Kristýnou Kolocovou, Hermannová loni v prosinci v Jihoafrické republice s Martinou Bonnerovou.

Kufa s Lencem končí po třech porážkách

V Antalyi už naopak dohráli David Kufa a David Lenc. Mistři republiky na prvním společném turnaji Světového okruhu prohráli s Dány Kildegaardem a Abellem po obrovské bitvě 14:16 ve třetím setu a skončili ve skupině poslední. V turnaji se dělí o 25. místo.

Výsledky Světového okruhu v plážovém volejbalu v Antalyi

Muži:

Kildegaard, Abell (17-Dán.) - D. Kufa, Lenc (32-ČR) 2:1 (-18, 22, 14).

Česká dvojice skončila ve skupině poslední a dělí se o 25. místo.

Ženy:

Osmifinále:

Sluková, Hermannová (13-ČR) - Mojsejevová, Barsuková (23-Rus.) 2:0 (17, 14).

Čtvrtfinále:

Sluková, Hermannová - Abalakinová, Syrcevová (14-Rus.) 2:1 (-11, 12, 13).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články