Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Šépka se Semerádem se na Maledivách blýskli pátým místem. Hermannová a Štochlová padly v osmifinále

Beachvolejbalisté Jakub Šépka a Tomáš Semerád zapsali nejlepší kariérní výsledek v Pro Tour. Na turnaji na Maledivách vypadli ve čtvrtfinále po setech 21:18, 28:30 a 8:15 s americkým párem Troy Field, Chase Budinger a skončili pátí. Cesta Marie-Sáry Štochlové a Barbory Hermannové skončila už v osmifinále, Češky obsadily devátou příčku.

Beachvolejbalisté Jakub Šépka (vlevo) a Tomáš Semerád
zdroj: facebook.com/Český beachvolejbal

Dvacetiletý Šépka se Semerádem, jenž oslaví 20. narozeniny až za měsíc, v pátek ve skupině měli bilanci výhry a porážky. Dnes zvládli předkolo i osmifinále, v němž vyřadili 2:0 Italy Davide Benziho a Carla Bonifaziho. O semifinále se už podruhé na turnaji na Maledivách utkali s Fieldem a Budingerem a na rozdíl od jasné prohry ve skupině byli velmi blízko postupu.

Spolu s Američany jsou v bojích o medaile i úřadující evropští šampioni David Ahman, Jonatan Hellvig ze Švédska nebo světové sedmičky Šaríf Janus, Ahmed Tidžan. Nejlepší český pár Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem už ukončil sezonu.

Hermannová se Štochlovou sehrály s Rakušankami Katharinou Schützenhoferovou a Lenou Plesiutschnigovou tři sety a nakonec se před desátým nasazeným párem musely sklonit. Osmifinále prohrály poměrem 14:21, 21:19 a 11:15.

Turnaj Pro Tour kategorie Challenge v plážovém volejbalu na Maledivách:

Muži:
Předkolo play-off:
Semerád, Šépka (11-ČR) - Surin, Banle (18-Thaj.) 2:0 (23, 19), osmifinále: Semerád, Šépka - Benzi, Bonifazi (12-It.) 2:0 (18, 16), čtvrtfinále: Budinger, Field (14-USA) - Semerád, Šépka 2:1 (-17, 28, 8).

Ženy:
Osmifinále:
Schützenhöferová, Plesiutschnigová (10-Rak.) - Hermannová, Štochlová (5-ČR) 2:1 (14, -19, 11).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články