Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Schweinerovi s Perušičem pomohli soupeři a poslali je na MS v Mexiku do play-off

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem si na mistrovství světa v Mexiku zahrají ve vyřazovací fázi. V prvním kole vyzvou v noci na čtvrtek španělský pár Pablo Herrera – Adrián Gavira. Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou, které s jednou porážkou obsadily ve skupině druhé místo, se ve stejném termínu utkají s Američankami Julií Scolesovou a Betsi Flintovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Hermannová se Štochlovou i Perušič se Schweinerem si zahrají na MS play-off

Česká dvojice na závěr podlehla 0:2 Brazilcům Evandrovi s Arthurem a zakončila základní skupinu s bilancí jednoho vítězství, dvou porážek a bez jistoty postupu. Perušičovi se Schweinerem však pomohly výsledky dalších zápasů a posunuly je do play-off.

"Vůbec jsme Brazilce nezatlačili na servisu, a proto se nám je fakt blbě bránilo. To, že oni ubránili nás, bylo taky jejich dobrým servisem. Jinak si myslím, že ztrátu jsme měli dobrou," uvedl Schweiner. "Chyběly tomu větší variabilita na podání a možná trochu víc rizika," doplnil Perušič.

Díky kubánskému páru Jorge Alayo – Noslen Díaz, který v posledním utkání skupiny porazil 2:0 domácí duo Ricardo Galindo – Isaías Aguirre, obsadili Češi v tabulce třetí příčku. A nakonec se vyhnuli i předkolu a zamířili rovnou do prvního kola.

V něm narazí na mistry Evropy z roku 2013 Herreru s Gavirou. Herrera má navíc na kontě ještě kontinentální titul z roku 2005 a stříbro z olympijských her v roce 2004.

"Před turnajem bych Španěly hodnotil jako dobrý los, ale vzhledem k tomu, že ve skupině neztratili ani set, to s nimi bude hodně těžké," konstatoval Schweiner. "Máme s nimi vyrovnanou bilanci. Poslední měření sil v srpnu v Hamburku jsme prohráli, ale vždycky se jednalo o poměrně vyrovnané zápasy. Bude to hodně o trpělivosti," doplnil Perušič.

Volný den oba pražští beachvolejbalisté vítají, kromě odpočinku jej musí využít i ke stěhování z Apizaca, kde odehráli skupinu, do nedaleké Tlaxcaly. "Vzhledem k tomu, že se ve všech městech hraje v býčích arénách, tak to, myslím, bude hodně podobné," prohlásil Schweiner.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články