Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Rozjeté duo Hermannová - Sluková je na majoru v Gstaadu ve čtvrtfinále

Cesta plážových volejbalistek Barbory Hermannové a Markéty Nausch Slukové na turnaji kategorie major v Gstaadu pokračuje. V třísetovém osmifinálovém duelu totiž zdolaly dvojici Nina Betschartová, Tanja Hüberliová po setech 21:17, 16:21 a 15:9. Druhý český pár Kristýna Hoidarová Kolocová - Michala Kvapilová naopak neprošel sítem 1. kola play-off a musel se spokojit s celkovým sedmnáctým místem.

Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou
zdroj: Facebook autor: Sluková & Hermannová - Czech Beachvolleyball Team

Turnajové pětky Hermannová - Sluková oplatily domácím Švýcarkám porážku z utkání o třetí místo na prvním turnaji sezony v lednu v Haagu.

V sobotním čtvrtfinále se české jedničky střetnou potřetí během necelého měsíce s kanadským párem Heather Bansleyová - Brandie Wilkersonová. Ve finále podniku v Ostravě triumfovaly 15:13 ve třetím setu a získaly druhý společný titul, o týden později ve čtvrtfinále ve Varšavě nicméně vyšla odveta Kanaďankám.

Kolocové s Kvapilovou se v Gstaadu nevydařila generálka před obhajobou stříbrných medailí na mistrovství Evropy. Do osmifinále se nedostaly po porážce 16:21 a 13:21 s tradičními ruskými rivalkami Světlanou Cholominovou a Naděždou Makroguzovovou.

Sedmnácté místo obsadily Češky i na předchozím turnaji ve Varšavě, předtím se jim nedařilo ani doma v Ostravě, ale v této sezoně už mají na kontě dvě pátá místa (v Haagu a Itapemě). Cestu za evropským stříbrem zahájí v úterý v Nizozemsku.

Výsledky Světového okruhu v plážovém volejbalu v Gstaadu

Ženy - play off:

1. kolo: Cholominová, Makroguzovová (19-Rus.) - Hoidarová Kolocová, Kvapilová (18-ČR) 2:0 (16, 13).
2. kolo: Hermannová, Nausch Sluková (5-ČR) - Betschartová, Hüberliová (15-Švýc.) 2:1 (17, -16, 9).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články