Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

První turnaj elitní beachové Pro Tour vyhráli Katařané Janus s Tidžanem

Premiérový turnaj Pro Tour kategorie Elite16 v plážovém volejbalu vyhráli v Rosaritu favorizovaní Katařané Šaríf Janus s Ahmedem Tidžanem. Světové jedničky, které ve čtvrtfinále porazily českou dvojici Ondřej Perušič, David Schweiner, ve finále v Mexiku zdolali ve dvou setech zkušené Nizozemce Alexandera Brouwera a Roberta Meeuwsena.

Janus s Tidžanem postoupili do vyřazovacích bojů z druhého místa, ale v play-off ztratili jediný set s českými jedničkami. Bronzoví olympijští medailisté si připsali třetí společný titul na okruhu, z toho druhý v Mexiku. Norští vítězové z Tokia Anders Mol s Christianem Sörumem brali bronz.

Ženám nečekaně kralovaly mladé Nizozemky Raisa Schoonová s Katjou Stamovou, jež z kvalifikace prošly až k premiérovému triumfu. Vylepšily tak druhou příčku z předchozího turnaje nižší kategorie v Tlaxcale.

Světový okruh se letos proměnil v Beach Pro Tour, jež má tři úrovně. Nejvyšší kategorie Elite16 bude pokračovat v květnu v Ostravě. Sezona vyvrcholí finálovým turnajem, na který postoupí v obou kategoriích desítka nejlepších párů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články