Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Přes Němky to jde. Hermannová se Slukovou postoupily ve Vídni do osmifinále

Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková prošly na majoru Světového okruhu ve Vídni do osmifinále. Obhájkyně loňského prvenství vyřadily v prvním kole play-off německou dvojici Karla Borgerová, Julia Sudeová po setech 21:19 a 21:16. Naopak Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem ani ve druhém duelu skupiny neuspěli a podruhé v sezoně do vyřazovací fáze neprošli.

České reprezentantky začaly ve Vídni porážkou s Kanaďankami Heather Bansleyovou a Brandie Wilkersonovou, ale ani jeden německý pár je pak nedokázal v turnaji zastavit. Play-off vybojovaly po středeční výhře nad Victorií Bieneckovou a Isabel Schneiderovou.

Hermannová a Nausch Sluková tak mají jisté minimálně deváté místo. To obsadily i na třech předchozích turnajích Světového okruhu – majoru v Gstaadu a čtyřhvězdičkových akcích v Espinhu a Tokiu.

"Na hlasitém centr kurtu vítězíme nad dalším německým týmem ve dvou setech, a i když ten první set nevypadal, že bychom ještě mohly vyhrát (13:17), tak jsme se prostě zakously a už nepustily. Máme tedy další top 10 v kapse, ale ještě nekončíme," uvedly na Facebooku.

V osmifinále v pátek nastoupí proti americkým vicemistryním světa Alexandře Klinemanové a April Rossové. Utkají se s nimi potřetí, zatím Hermannová se Slukovou nezískaly ani set. "Rozhodně se o další kolo popereme," dodaly české plážové volejbalistky.

Perušič se Schweinerem ve skupině nejprve podlehli 18:21, 21:23 Italům Enricu Rossimu a Adrianu Carambulovi a pak 16:21, 21:18, 15:17 nizozemské dvojici Steven van de Velde, Christiaan Varenhorst, i když měli mečbol. Z Vídně odjeli s děleným 25. místem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články