Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Potvrzeno: Kolocová a Sluková se rozešly kvůli herní krizi

Praha - Kvůli herní krizi se rozpadl nejlepší český pár v plážovém volejbalu Kristýna Kolocová, Markéta Sluková. S návrhem na rozchod pátého páru z olympijských her v Londýně 2012 přišla Sluková, která by měla vytvořit novou dvojici s Barborou Hermannovou. Kolocová svoji budoucnost řeší. Kolocová se Slukovou měly v tomto týdnu startovat na mistrovství Evropy v Klagenfurtu. Po jejich rozchodu budou české ženy na šampionátu chybět.

Kolocová a Sluková spolu na mezinárodní scéně působily přes deset let. Loni prožily nejlepší sezonu - vyhrály turnaj kategorie Open v Praze a Grand Slam v Berlíně, ale letos se jim nedařilo. Nejlépe skončily třikrát na devátém místě a v Poreči poprvé po dvou letech neprošly na turnaji Světového okruhu ani ze skupiny do play-off.

"Vždycky jsme si dávaly nejvyšší cíle, ale tento rok jsme se trápily od přípravy a následně i ve hře. Snažily jsme se na tom pracovat, ale bohužel to nikam nevedlo a naše herní smýšlení se postupně rozcházelo," řekla Sluková. "Došla jsem tedy k velmi bolestivému, ale dle mě správnému závěru, že pro nás obě bude nejlepší, když se naše cesty rozejdou. Dál by to bylo trápení," dodala.

Sluková uvedla, že nešlo o spontánní rozhodnutí, které by bylo ze dne na den. "Nejsem schopná říct den a datum, ale už to jsou věci dlouhodobějšího charakteru. Důvěra a stejný přístup jsou základní stavební kámen. To byla naše filozofie, to, co nás drželo dohromady. A když to tam není, tak je to zbytečné trápení," řekla.

Kristýna Kolocová: "Měly jsme problémy s komunikací, nedařilo se nám a trápení tam bylo, ale jsem víc pozitivní člověk a měla jsem pocit, že jsme měly najít cestu a zkusit to dohrát."

Markéta Sluková: "Jeden z důvodů je i ten, že naše kapacita, naše fyzické předpoklady jsou limitované. Došly jsme do stadia, kde na ten strop už klepeme, a myslím, že už nemáme moc kam růst."

Kolocová si nejdříve rozchod nechtěla připustit. "Probíraly jsme to ze všech stran a nakonec se rozhodly, že se naše kariéry rozejdou," řekla Kolocovou a situace ji mrzela. "Určitým způsobem se mi to nelíbí, protože na tom víc tratím. S tím celým jsem nesouhlasila a ano, může to být viděno jako křivda, ale není to to správné slovo, které bych použila."

Populární pár Kiki a Maki, jak se Kolocové a Slukové přezdívalo, se tak rozpadl rok před olympijskými hrami v Riu de Janeiro v rozehrané kvalifikaci. Sluková vytvoří novou dvojici s Hermannovou, která se proto rozešla s Martinou Bonnerovou. "Já se teprve teď snažím svoji budoucnost vyřešit," řekla sedmadvacetiletá Kolocová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články