Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Po šesti letech se na beachvolejbalovém MS objeví i čeští muži

Čeští muži se na světovém šampionátu v plážovém volejbale objeví po šesti letech. Vedle medailových kandidátek Barbory Hermannové s Markétou Nausch Slukovou si v Hamburku, kde se turnaj uskuteční od 28. června do 7. července, zahrají také Ondřej Perušič a David Schweiner.

Sport
zdroj: ČT4

Mezi náhradnicemi jsou dva české páry - Martina Bonnerová s Šárkou Nakládalovou a Michala Kvapilová s Michaelou Kubíčkovou.

Nausch Sluková bude startovat již na pátém mistrovství světa a podruhé s Hermannovou. Předloni skončily ve Vídni na děleném devátém místě.

Perušič a Schweiner se dostali na šampionát mezi čtveřicí párů kvalifikovaných z evropské kvóty. "Ve velmi propracovaném systému kvalifikace, který často prověřil i znalosti na poli matematiky, se nakonec ostatní týmy seřadily v žebříčku tak nešikovně, že naše nestandardní údery rozezvučí i hamburskou arénu. Jedeme na mistrovství světa!" napsal český pár minulý týden na sociálních sítích.

Čeští muži se na MS v plážovém volejbalu objevili naposledy v roce 2013, kdy se v Polsku loučili s kariérou Přemysl Kubala s Petrem Benešem a hráli také Robert Kufa s Janem Hadravou.

Losování dvanácti čtyřčlenných skupin v každé kategorii se uskuteční 4. června.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články