Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Plážový volejbal se letos na Štvanici neuskuteční

Praha - Pražský turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu se letos neuskuteční. Akce vypadla už koncem loňského roku z kalendáře mezinárodní federace FIVB. Na základě předběžné dohody s Českým volejbalovým svazem by se nicméně štvanický turnaj mohl za rok do seriálu vrátit.

Plážový volejbal
zdroj: ČT4

Důvodem zrušení květnového turnaje kategorie Open v Praze je jeho termínová kolize s moskevským bodově lépe hodnoceným grandslamem. "Vzhledem k tomu, že je olympijský rok, tak by přední české páry daly pochopitelně přednost Moskvě. A bez záruky účasti našich nejlepších týmů jsme se proto rozhodli turnaj nepořádat," řekl mluvčí svazu Lukáš Kozáček. "Jednali jsme o variantě, že by byl turnaj o týden dříve, ale to nedopadlo," doplnil.

Diváci by mohli zaplnit ochozy centrkurtu u Negrelliho viaduktu znovu v roce 2017. "Podnikneme veškeré kroky, aby tady (turnaj) byl znovu. Máme předběžně dohodnuto, že ho zase uspořádáme, a uvidíme, v jakém formátu," řekl Kozáček.

V minulých letech hostila Praha čtyřikrát turnaj mužů (2008, 2010, 2011 a 2012). Po roční pauze je nahradily ženy a předloni triumfovala domácí dvojice Kristýna Kolocová, Markéta Sluková, které spolu od loňského léta nehrají.

Je nám líto, video expirovalo.
Světová série by se mohla do Prahy vrátit v roce 2017
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články