Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Plážové volejbalistky jsou favoritkami mistrovství Evropy

Praha - Především v rámci přípravy na olympijské hry se ponese nadcházející mistrovství Evropy v plážovém volejbalu. V Haagu patří k největším favoritkám v soutěži žen české páry: Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou jsou nejvýše nasazené a Lenka Háječková s Hanou Klapalovou turnajovými čtyřkami. Mezi muži jsou českými želízky tradičně Petr Beneš s Přemyslem Kubalou.

Na evropském šampionátu se rozdávají body do olympijské kvalifikace, která se uzavře po turnaji Světového okruhu v Římě 17. června. Všechny tři české páry by už ale měly mít na základě postavení v žebříčku účast v Londýně jistou.

Sluková s Kolocovou letos mezi elitou skončily třikrát po sobě na turnajích v Číně páté, čímž si pojistily pozici v boji o olympiádu a jsou favoritkami ME. "Evropa měla být důležitou součástí kvalifikace na olympiádu, ale díky úspěšnému vstupu do sezony už tomu tak není. Chceme samozřejmě předvést co nejlepší výkon, přeci jen se jedná o ME, a vylepšit loňský rok, kdy se turnaj nepovedl," uvedly Kolocová se Slukovou. "Zároveň už jsme zahájily přípravu na olympiádu, především v posilovně, protože opravdový vrchol přijde koncem července," dodaly.

Kolocová se Slukovou loni nepostoupily na ME ze skupiny. Zastoupily je ale Háječková s Klapalovou, které v Norsku útočily na cenné kovy a skončily čtvrté. Letos před Evropou obsadily druhé místo na turnaji v Badenu a odtud jely do Haagu. "Každý rok tam fouká, takže se nebudeme prát jen se soupeři a samy se sebou, ale i s větrem," uvedly Klapalová s Háječkovou na svém webu.

S Kubalou a Benešem jsou v hlavní soutěži Jan Dumek s Martinem Tichým a mezi ženami Martina Bonnerová a Barbora Hermannová. Tituly obhajují Němci Julius Brink, Jonas Reckermann a Italky Greta Cicolariová, Marta Menegattiová.

Opět se hraje systémem grandslamových turnajů, z osmi čtyřčlenných základních skupin tedy postoupí do play-off vždy nejlepší trio. Vyřazovací část se hraje na jednu porážku a vítězové skupin budou nasazeni přímo do osmifinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články