Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Pláž dál patří Brazilcům. Vídeňský šampionát vyhráli Evandro s Andrem

Vídeň – Plážovému volejbalu dál vládnou Brazilci. Světový šampionát vyhrála dvojice Evandro, Andre, která ve finále porazila domácí Rakušany Clemense Dopplera a Alexandera Horsta 23:21, 22:20. Z jedenácti MS triumfovali reprezentanti Brazílie už posedmé.

Evandro a Andre
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/HOCH ZWEI

Čtyřiatřicetiletý Horst a ještě o dva roky starší Doppler nadchli zaplněnou arénu na dunajském ostrově postupem do finále a ziskem první rakouské medaile v historii. Ani v boji o zlato nebyl až dvanáctý nasazený pár bez šancí, oba sety ale v koncovce prohrál nejtěsnějším rozdílem dvou bodů.

Evandro získal na minulém šampionátu bronz s Pedrem, s dvaadvacetiletým Andrem nyní dosáhl ještě výš. Oba noví mistři světa měří přes dva metry a na nejvyšším stupni vystřídali slavnější krajany Alisona a Bruna. Ti ve Vídni překvapivě vypadli už v osmifinále.

Po deseti letech se na medailové pozice vrátili Rusové. V zápase o třetí místo porazili Vjačeslav Krasilnikov s Nikitou Ljaminem nizozemskou dvojici Christiaan Varenhorst, Maarten van Garderen dvakrát 21:17.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články