Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Perušiče se Schweinerem čekají na MS ve skupině Američané či Norové

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem se na mistrovství světa v Římě utkají ve skupině F s Američany Chaimem Schalkem a Theodorem Brunnerem, Nory Mathiasem Berntsenem a Hendrikem Molem a Mosambičany Ainadinem Martinhem a Jorgem Monjanem. Rozhodl o tom los před začátkem turnaje Pro Tour Elite 16 v Jurmale.

Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou narazí v béčku na druhé nasazené Brazilky Dudu a Anu Patrícii, Rakušanky Katharinu Schützenhöferovou a Lenu Plesiutschnigovou a čínskou dvojici Wang Fan, Sia Sin-i.

"Se Schalkem a Brunnerem jsme nikdy nehráli. Je to zkušený tým, který má kvalitní obranu a nedělá příliš chyb. S Nory jsme hráli už několikrát, a přestože jsme papírově lepším týmem, už se jim povedlo nás několikrát porazit. Vždycky to byly vyrovnané partie, ať už v zápase, nebo v tréninku. Pár z Mosambiku jsme nikdy neviděli, ale podle papírových předpokladů by to neměl být obávaný soupeř," řekl k losu Perušič.

"Je to skupina, kterou bychom měli vyhrát. Pokud zahrajeme dobře, tak bychom měli všechny soupeře porazit. Rozhodně to ale nebude nic jednoduchého a musíme se na to pořádně připravit," dodal polař šestého nasazeného páru, který už je na cestě do Itálie.

Osmačtyřicet mužských i ženských párů bylo rozděleno do 12 skupin. Do play-off postoupí z každé skupiny první dva týmy a čtyři nejlepší z třetích míst. Osm zbývajících dvojic na třetí příčce se utká o poslední čtyři volná místa.

Celkem je na programu 216 zápasů, šampionát v proslulém sportovním komplexu Foro Italico se koná od 10. do 19. června.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články