Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Perušič: Tokio asi nepřebolí nikdy. Chceme ale vydržet do příští olympiády

Nejlepší sezona na světovém okruhu, ale také olympijské zklamání. Čeští plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner mají za sebou trochu rozporuplný rok.

Je nám líto, video expirovalo.
Perušič se Schweinerem hodnotí olympijskou sezonu

Olympijské hry v Tokiu měly být pro české jedničky vyvrcholením šestileté spolupráce. Vypadnutí ve skupině, zapříčiněné i Perušičovou nákazou koronavirem, je stále mrzí.

"Byl to sen, který jsme živili poměrně dlouho a na kterém jsme tvrdě pracovali. Takže v tomhle ohledu to asi nepřebolí nikdy," přiznává Ondřej Perušič.

Přesto česká dvojice hodnotí uplynulou sezonu kladně. I proto, že v březnu v Dauhá vyhráli jako první tuzemský pár turnaj světového okruhu a v nedávném finále prestižní série v Cagliari byli druzí.

"Jsem moc spokojený a pyšný i na celý náš tým včetně trenérů. Těžko jsme si mohli přát na konec sezony lepší výsledek," chválí David Schweiner.

Právě rozporuplná poslední sezona je důvodem, proč úspěšná dvojice bude pokračovat dál. "Chtěli bychom naši spolupráci zakončit jinak, lépe. Ideálně na příští olympiádě," uzavírá Perušič.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články