Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Perušič se Schweinerem zvládli předkolo v Tepicu a ve čtvrtfinále vyzvou Nory

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem porazili v předkole turnaje Pro Tour Elite v Tepicu Poláky Michala Bryla s Bartoszem Losiakem 12:21, 21:16, 15:10 a postoupili do čtvrtfinále. V něm je čekají světové jedničky Christian Sörum a Anders Mol z Norska, kteří letos ještě neprohráli.

Češi na mexickém písku nezačali proti Polákům dobře a první set ztratili propastným rozdílem. Ve druhém si už za stavu 2:5 vzali oddechový čas, po kterém pěti body v řadě průběh zápasu otočili a i díky další povedené šňůře už vedení nepustili.

Tie-break se od počátku vyvíjel lépe pro pražské beachvolejbalisty, kteří si pomohli šesti bloky a dvěma esy. Čtvrté nasazené Poláky zdolali stejně jako v semifinále loňského mistrovství Evropy v Mnichově, kde nakonec brali stříbro.

"Zápas byl hodně nahoru dolů. První set byl z naší strany extrémně špatný. Ve druhém jsme plynule navázali na ten první, ale potajmu se nám podařilo vrátit se do zápasu a dostat do problémů soupeřova blokaře. Dařilo se nám bránit i dobře podávat. V tie-breaku už jsme hráli výrazně lépe než v předchozích dvou setech, mohli jsme se opřít o dobrou ztrátu a navíc se David rozblokoval," řekl ČTK Perušič.

"Čtvrtfinále proti Norům bude extrémně těžký zápas, navíc tady zatím nepředvádíme to nejlepší, co umíme. I vzhledem k tomu jsme moc rádi za postup do čtvrtfinále a zítra zkusíme překvapit favority," uvedl osmadvacetiletý blokař.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Tepicu (Mexiko):

Muži - předkolo play-off:

Perušič, Schweiner (7-ČR) - Bryl, Losiak (4-Pol.) 2:1 (-12, 16, 10).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články