Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Perušič se Schweinerem zahájili MS výhrou nad Mosambičany

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem zahájili mistrovství světa v Římě výhrou 2:0 nad Mosambičany Ainadinem Martinhem a Jorgem Monjanem. Šestí nasazení Češi měli po celé utkání se snaživými Afričany v silném větru navrch, sety ovládli poměrem 21:15, 21:12. Barbora Hermannová s Martinou Williams prohrály s Rakušankami Katharinou Schützenhöferovou a Lenou Plesiutschnigovou 19:21, 14:21.

Ondřej Perušič
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Sedmadvacetiletý Perušič s o rok starším Schweinerem na MS startují podruhé. Před třemi lety v Hamburku obsadili jako jediní čeští zástupci 17. místo. Od té doby si připsali několik medailových umístění na turnajích světového okruhu, naposledy získali v květnu v Ostravě na špičkově obsazené akci stříbro.

Hermannová s někdejší parťačkou Williams, která těsně před šampionátem nahradila zraněnou Marii-Sáru Štochlovou, ve vyrovnané první sadě dotáhly v koncovce ztrátu, ale Rakušanky si při setbolu pomohly esem. Druhý set už byl i díky několika šťastným zásahům rakouského páru jednoznačnější.

V sobotu se Češi utkají s Nory Mathiasem Berntsenem a Hendrikem Molem, skupinu F uzavřou v pondělí duelem s Američany Chaimem Schalkem a Theodorem Brunnerem. Hermannová s Williams, jež spolu naposledy hrály před více než sedmi lety, narazí ještě na druhé nasazené Brazilky Dudu a Anu Patrícii a čínskou dvojici Wang Fan, Sia Sin-i. Do play-off postoupí z každé skupiny první dva týmy a čtyři nejlepší z třetích míst. Osm zbývajících dvojic na třetí příčce se utká o poslední čtyři volná místa.

Mistrovství světa v plážovém volejbalu v Římě:

Muži:

Skupina F:

Perušič, Schweiner (6-ČR) - Martinho, Monjane (43-Mos.) 2:0 (15, 12).

Ženy:

Skupina B:

Schützenhöferová, Plesiutschnigová (26-Rak.) - Hermannová, Williams (23-ČR) 2:0 (19, 14).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články