Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Perušič se Schweinerem v Paříži vypadli ve skupině, v této sezoně poprvé

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem sice porazili v závěrečném utkání ve skupině na turnaji Pro Tour Elite v Paříži litevskou dvojici Audrius Knašas, Patrikas Stankevičius 21:16, 26:24, ale do čtvrtfinále při rovnosti bodů se dvěma dalšími páry vinou nejhoršího poměru míčů nakonec nepostoupili. To se nasazeným jedničkám při pátém startu na akci nejvyšší kategorie světového okruhu v plážovém volejbale v této sezoně stalo poprvé.

Čeští vicemistři Evropy dnes na rozdíl od čtvrtka nastoupili v tenisovém areálu Roland Garros pod širým nebem. V prvním setu Perušič se Schweinerem mladým Litevcům záhy odskočili a náskok si bez větších obtíží udrželi až do konce.

Ve druhé sadě se Litevci díky několika blokům Stankevičiuse dostali do vedení, ale zkušenější Češi dokázali až čtyřbodové manko zlikvidovat. V dramatické koncovce odvrátili tři setboly a sami díky Schweinerově bloku proměnili třetí mečbol.

"Už před zápasem jsme věděli, že je to hodně nevyzpytatelný tým, se kterým jsme nikdy nehráli. V prvním setu se nám díky dobře zvolené taktice podařilo odskočit a pak poctivě odztrátovat. Ve druhém se Litevci chytili, zejména se rozehrál ten vyšší z nich. Dlouho jsme dotahovali, ale nakonec se nám povedlo dotáhnout a zápas ukončit," řekl Perušič.

Ani výhra ve dvou setech však osmadvacetiletým beachvolejbalistům z Prahy k postupu do čtvrtfinále nestačila. Při shodné bilanci s Nizozemci Stefanem Boermansem a Matthewem Immersem a Španěly Pablem Herrerou a Adriánem Gavirou je nejhorší poměr míčů odsunul na třetí místo ve skupině.

Celkově Perušič se Schweinerem obsadí devátou příčku, což je jejich nejhorší letošní výsledek na okruhu. V Ostravě a v Gstaadu získali stejně jako na ME v Mnichově stříbro, v Rosaritu a Hamburku skončili pátí.

"Poslední dva týdny přípravy nebyly ideální, protože byla poznamená našimi zdravotními problémy. Výkony tomu byly kvalitou úměrné, takže přestože máme dvě výhry, tak jsme si tentokrát postoupit nezasloužili. Vzhledem k okolnostem deváté místo bereme, i když jsme ze skupiny určitě chtěli postoupit a z pozice nasazených jedniček dokázat trochu víc," dodal Perušič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články