Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Perušič se Schweinerem v Dauhá zametli s Brazilci a podlehli Nizozemcům, přesto vyhráli skupinu

Beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem postoupili na turnaji Pro Tour Elite v Dauhá z prvního místa přímo do čtvrtfinále. Dopoledne nejprve jednoznačně zdolali brazilský pár André, George 21:17 a 21:16, čímž si v předstihu zajistili místenku v play-off. V poledne sice na katarském písku prohráli s Nizozemci Matthewem Immersem a Stevenem van de Veldem, ale o nejlepší výchozí pozici nepřišli. Skupinu nakonec ovládli díky lepšímu celkovému poměru míčů.

Ondřej Perušič a David Schweiner
zdroj: Facebook.com/PerusicSchweiner

Perušič se Schweinerem v úvodním setu proti Nizozemcům dohnali čtyřbodovou ztrátu a v koncovce se dostali i k setbolu, ale dvě šance ukončit sadu nevyužili a nakonec ji ztratili. Také druhé dějství bylo dlouho vyrovnané, v úplném závěru rozhodla dvě esa patnáctých nasazených.

"Stejně jako v předchozích zápasech na turnaji jsme dobře podávali, ale následná obrana za moc nestála. Když se k tomu potom přidala moje dost nejistá ztráta, byly výsledkem dva těsně prohrané sety s týmem, který bychom měli být schopní spíš porážet. Bez ohledu na to, že jsou velmi nebezpeční," řekl Perušič.

"Kdybych měl hledat něco pozitivního, tak asi to, že jsme se dvakrát dokázali do utkání vrátit i poté, co jsme prohrávali rozdílem dvou tří bodů. Ale jinak tam těch pozitiv moc nebylo," doplnil devětadvacetiletý polař.

Proti Brazilcům vedli Češi téměř po celý první set a také díky třem esům a minimu nevynucených chyb jej nakonec dovedli k pohodlnému vítězství. Ve druhém soupeři, kteří na předloňském mistrovství světa v Římě získali bronz, několikrát smazali těsné manko. Turnajové dvojky ale pokaždé znovu odskočili a střetnutí zakončil Schweinerův blok.

"Podle skóre to vypadá relativně snadně, ale nebyl to pro nás tak úplně jednoduchý zápas. Myslím si, že Brazilce nezastihl začátek sezony v nejlepší formě, protože ani my jsme nepředvedli oslnivý výkon. I přesto jsme zvítězili 2:0. Oproti včerejšku jsme o dost lépe podávali a Brazilci potom často útočili z těžších situací, z nichž se nám je dříve nebo později podařilo ubránit," hodnotil Perušič.

Svěřenci italského trenéra Andrey Tomatise oplatili sedmým nasazeným Brazilcům porážku z předloňského finále v Itapemě a navázali na středeční třísetovou výhru nad zkušeným nizozemským párem Alexander Brouwer, Robert Meeuwsen. Ti spolu s krajany Immersem a van de Veldem postoupili do play-off, André s Georgem navzdory závěrečné výhře vypadli.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Dauhá:

Muži:
Skupina B:
Perušič, Schweiner (2-ČR) – George, Andre (7-Braz.) 2:0 (17, 16).
Van de Velde, Immers (15-Niz.)  Perušič, Schweiner 2:0 (21, 19).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články