Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Perušič se Schweinerem udělali tečku za sezonou v Mexiku, skončili pátí

Pátým místem na čtyřhvězdičkovém turnaji Světového okruhu v Mexiku se beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner rozloučili s aktuální sezonou. Do čtvrtfinále se letos probojovali v tomto seriálu počtvrté, jejich maximem je stříbro z domácího turnaje v Ostravě na začátku června.

Do mexického Chetumalu zamířila česká dvojice po dlouhém soustředění v Římě. V třicetistupňovém vedru nejprve porazila nově složenou ruskou dvojici Licholetov, Bykanov 2:1, poté Kanaďany Pedlowa, Schachtera 2:0 a v osmifinále francouzský pár Aye, Gauthier-Rat po další třísetové bitvě.

Do bojů o medaile nepustilo Perušiče se Schweinerem americké duo Trevor Crabb, Tri Bourne. Čtvrtý pár z letošního mistrovství světa zvítězil 21:18 a 21:12. Z Mexika si Češi odvezli za dělené páté místo 480 bodů. V olympijském žebříčku byli před turnajem na 12. místě, přičemž na olympiádu v Tokiu příští rok postoupí z žebříčku patnáct dvojic.

Michaela Kubíčková s Michalou Kvapilovou skončily na písku v Chetumalu sedmnácté, když se v 1. kole play-off musely sklonit před Španělkami Amarantou Fernándezovou a Angelou Lobatovou po setech 21:18, 32:34 a 12:15. České jedničky Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová start v Mexiku zrušily.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články