Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Perušič se Schweinerem skončili v Dauhá ve čtvrtfinále. Nestačili na Nory Mola se Sörumem

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem podlehli ve čtvrtfinále turnaje Pro Tour Elite v Dauhá norské dvojici Anders Mol, Christian Sörum 17:21, 23:21, 12:15. Na úvod sezony tím obsadili dělené páté místo. 

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem
zdroj: facebook.com/PerusicSchweiner

V prvním setu si Norové díky téměř bezchybné hře s přehledem udrželi náskok, který získali po technickém time outu. Ve druhém setu Mol se Sörumem brzy odskočili díky pětibodové šňůře, ale čeští hráči se v koncovce dotáhli na 18:18 a nakonec po Schweinerově bloku proměnili třetí setbol.

Tie-break zahájily turnajové trojky z Norska "prasátkem" z podání a postupně si vypracovaly až šestibodový náskok. Za stavu 8:14 odvrátili šampioni z Mexika čtyři mečboly, ale pátý už světové jedničky proměnily.

"V určitých pasážích to byl nejlepší výkon, jaký jsme tady předvedli. Výsledek je spravedlivý, Norové dnes byli o trochu lepší," řekl Perušič. "V prvním setu rozhodlo to, že jsme je nebyli schopní na podání dostat pod tlak, naopak jim se to podařilo. Ve druhém jsme pokračovali v nastaveném trendu až do stavu 11:15. V tu chvíli se nám podařilo přitlačit na podání, vzali jsme na sebe větší riziko a povedlo se nám to ještě otočit. V tie-breaku jsme hráli relativně vyrovnaně až do stavu 6:8, ale potom už nám Norové utekli, a i přes nějaké poslední vzepětí v závěru to na ně už nestačilo," uvedl.

Svěřenci italského trenéra Andrey Tomatise v Dauhá nenavázali na výhru z dosud posledního vzájemného utkání na loňském MS. V katarské metropoli, kde před třemi lety slavili první ze tří triumfů na elitním světovém okruhu, skončili pátí, stejně jako v prosincovém finále seriálu Pro Tour.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Dauhá:

Muži – čtvrtfinále: A. Mol, Sörum (3-Nor.) – Perušič, Schweiner (2-ČR) 2:1 (17, -21, 12).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články