Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Perušič se Schweinerem si v Itapemě zahrají finále

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner postoupili do finále turnaje Pro Tour v brazilské Itapemě. Třetí nasazený pár porazil v semifinále Estonce Kustiho Nölvaka a Marta Tiisaara ve třech setech 19:21, 21:15, 15:3.

České jedničky si výhrou zajistily devátou medaili z okruhu FIVB. Jejich dosavadní bilanci tvoří dvě zlaté, pět stříbrných a jeden bronz. Titul získali loni v srpnu na dvouhvězdičkovém turnaji tehdejšího Světového okruhu v Praze a opět v minulé životní sezoně v březnu na čtyřhvězdičkové akci v Dauhá.

Jejich finálovými soupeři na turnaji druhé kategorie Challenge v Itapemě budou nejvýše nasazení Brazilci George a André, kteří v semifinále zdolali nizozemskou dvojici Leon Luini, Ruben Penninga dvakrát 21:19. Ve skupině mistrovi světa z roku 2017 Andrému s Georgem marně vzdorovali mladí Češi Tomáš Semerád a Jakub Šépka. Souboj o zlato začne půl hodiny po půlnoci SELČ.

S Nölvakem a Tiisaarem se Perušič a Schweiner utkali potřetí a opět zvítězili. I předchozí vzájemné duely rozhodl až tie-break. Čeští hráči předvedli v Itapemě povedený obrat už v osmifinále, kde proti turnajovým dvojkám Michalu Brylovi a Bartoszi Losiakovi z Polska odvrátili osm mečbolů.

Turnaj Pro Tour kategorie Challenge v plážovém volejbalu v Itapemě (Brazílie):

Muži:

Play-off - semifinále: Perušič, Schweiner (3-ČR) - Nölvak, Tiisaar (12-Est.) 2:1 (-19, 15, 3).

Ženy:

Finále: Hughesová, Kolinskeová (5-USA) - Schoonová, Stamová (2-Niz.) 2:0 (18, 18).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články