Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Perušič se Schweinerem se triumfem v Paříži naladili na MS, mají ovšem i drobnou starost

Zatímco na druhý triumf na elitním turnaji světového okruhu čekali plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem více než dva roky, nyní při třetím prvenství zkrátili interval na čtvrtinu. Díky nedělnímu finálovému vítězství na Pro Tour Elite v Paříži se české jedničky kromě výrazného bodového přídělu do olympijské kvalifikace i do světového žebříčku a odměny třicet tisíc dolarů pozitivně naladily na mistrovství světa v Mexiku, které začne už v pátek.

Ondřej Perušič a David Schweiner po triumfu v Paříži
zdroj: BeachVolleyball World

"Doufám, že na tenhle výsledek dokážeme navázat a že i mistrovství světa pro nás bude úspěšný turnaj. V tomhle ohledu je dobrá známka, že se nám tady dařilo a že příprava očividně přinesla ovoce. Na druhou stranu je i drobná starost, jestli jsme náhodou špatně nenačasovali formu a jestli teď na MS dokážeme udržet tu vysoce kvalitní výkonnost, jakou jsme měli tady v Paříži," řekl Perušič.

"Je to další skvělý výsledek nejen směrem k olympijské kvalifikaci, ale třeba i k finálovému turnaji na závěr roku v Dauhá. Tím, že jsme po tom zranění vynechali nějaké turnaje, nám to dodalo klid do dalších turnajů, kdy budeme mít dobré nasazení," doplnil devětadvacetiletý polař, jenž vynechal část sezony včetně srpnového evropského šampionátu kvůli zranění břišního svalu.

Ztratili pouze dva sety

Beachvolejbalisté z Prahy prošli turnajem ve slavném areálu Roland Garros bez porážky, v šesti zápasech ztratili jen dva sety. Oba proti Němcům Nilsi Ehlersovi a Clemensi Wicklerovi, s nimiž se po úvodním utkání ve skupině střetli i ve finále. V něm Češi prohráli první set a i ve druhém dlouho tahali za kratší konec, nakonec ale vývoj obrátili a navázali na předchozí triumfy předloni v březnu v Dauhá a letos v dubnu v Uberlandii.

"Jsem strašně pyšný na celý náš tým. Na mne s Davidem hlavně proto, že jsme to nevzdali a že jsme dokázali ten zápas vydřít a otočit i ve chvíli, kdy nám se tolik nedařilo, a Němci naopak hráli velmi dobře. Není to jenom náš úspěch, ale i celého realizačního týmu a všech lidí, kteří se na tom podíleli," uvedl Perušič.

"Na vyhraný turnaj jsme čekali půl roku, z čehož jsme skoro tři měsíce nehráli vůbec kvůli zranění. Na turnaji v Paříži chyběly tři top týmy – Norové, Švédové a Katařani. První dva se rozhodly jet dřív do Mexika, Katařani zase měli Asijské hry, což jsou pro ně poměrně jednoduché body. Jelikož vyhráli, myslím, že udělali dobře, že do Paříže nejeli," prohlásil Schweiner.

Nyní čeká české jedničky zhruba sedmnáctihodinový přesun do Mexika, proto se nedělní oslavy smrskly pouze na dobrou večeři. Na mistrovství světa, které se uskuteční v Tlaxcale, Huamantle a Apizacu, by Perušič se Schweinerem rádi vylepšili 17. místo z Hamburku 2019 i loni z Říma.

"Máme teď poměrně málo času na přesun a na to se srovnat s časovým posunem a s tím, že budeme hrát vysoko v horách. Určitě to nebude jednoduché, ale udělali jsme v přípravě maximum pro to, aby adaptace mohla být co nejrychlejší a abychom byli v pátek připravení k prvnímu zápasu," uzavřel Schweiner.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články