Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Perušič se Schweinerem řeší budoucnost: My bychom chtěli, rozhodnou podmínky

Patří ke světové špičce, ale řeší, co bude dál. Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner v neděli dokončili vítězné tažení dvouhvězdičkovým turnajem Světové série v Praze a teď je čekají mistrovství republiky dvojic i klubů a nejspíš začátkem října ještě finále Světového okruhu na Sardinii. Po sezoně budou řešit i svoji další beachvolejbalovou budoucnost.

Nejlepší česká dvojice už dříve oznámila, že se po sezoně rozhodnou, jestli budou pokračovat, a ani po triumfu na turnaji v Praze v tomhle směru ještě neměli jasno. "Rozhodnutí ještě nepadlo. Čekáme, jaké budou podmínky. Ale my bychom asi pokračovat chtěli," naznačil Schweiner, že pokračování úspěšné dvojice je nejpravděpodobnější. "Rozhodnutí padne v horizontu měsíce nebo dvou," dodal Perušič.

Dosud oba úspěšně kombinovali plážový volejbal se studiem. Schweiner dokončuje finance a účetnictví a Perušič práva. "Budeme se rozhodovat, jestli budeme dělat hodně špatného právníka a ještě horšího daňaře, nebo budeme dál hrát," řekl s nadsázkou Schweiner.

Po dokončení studií by podle Perušiče museli změnit pohled na své další fungování v plážovém volejbalu. "A od toho by se odvíjely podmínky, které k hraní potřebujeme, což bychom řešili mezi sebou, s trenérem, svazem, sponzory," konstatoval šestadvacetiletý Perušič a zdůraznil, že důležité také je, aby mohli dál spolupracovat s italským trenérem Andreou Tomatisem.

Perušič a Schweiner letos před turnajem v Praze vyhráli především březnový elitní čtyřhvězdičkový turnaj v Dauhá. V červnu si v Ostravě zahráli finále a jsou pátí v žebříčku FIVB. Na olympijských hrách v Tokiu odehráli dva zápasy, jelikož Perušič měl po příletu pozitivní test na koronavirus, kvůli kterému musel do karantény a nestihli první zápas ve skupině.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články