Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Perušič se Schweinerem postoupili do čtvrtfinále bez ztráty setu

Mistři světa Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem vyhráli na Pro Tour Elite v Brazílii i další dva zápasy. Nizozemce Stefana Boermanse a Yoricka De Groota porazili 21:13, 22:20 a domácí dvojici Arthur – Adrielson dvakrát 21:18. Zajistili si tak přímý postup do čtvrtfinále.

"Jsem moc rád, že se nám podařilo ukončit zápas ve dvou setech. Kdyby se šlo do tie-breaku, víme, že Nizozemci jsou velmi silní a bylo by to hodně těžké," řekl Perušič po odpoledním duelu.

Češi v prvním setu ve velkém vedru ani jednou neprohrávali a nakonec jej získali osmibodovým rozdílem. Druhá sada ale byla výrazně vyrovnanější.

Perušič se Schweinerem v nervózní koncovce, v níž oba celky protestovaly proti verdiktům rozhodčího, dvakrát přišli o výhodu brejku a Nizozemci srovnali na 19:19. Nakonec Perušič proměnil druhý mečbol.

"Zápas měl dvě diametrálně odlišné poloviny. V první zejména Boermans udělal spoustu nevynucených chyb. Ve druhé Nizozemci zlepšili hru, začali lépe podávat i ztrátovat a nám se potom nedařilo udržet vedení. V koncovce došlo i na dva sporné výroky hlavního rozhodčího, po jednom na každé straně," uvedl Perušič.

Úvodní výměnu večerního zápasu vyhráli Brazilci, ale v prvním setu to bylo jediné vedení turnajových šestnáctek.

Druhá sada byla vyrovnanější, týmy se ve vedení střídaly a domácí pár třikrát vedl i o dva body. Naposledy navrch měli Brazilci za stavu 15:14.

Pak se ale světovým šampionům podařily dva minitrháky a stejně jako v úvodním setu proměnili druhou možnost k ukončení zápasu.

Pražští beachvolejbalisté, kteří z pozice nasazených jedniček usilují o čtvrtý titul ze světového okruhu, už letos ovládli turnaje v Uberlandii a Paříži.

Minulý měsíc se v Mexiku stali mistry světa a zajistili si účast na olympijských hrách ve francouzské metropoli příští rok.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články