Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Perušič se Schweinerem porazili dva rakouské páry a jsou v Gstaadu v semifinále

Balancovali na hraně vyřazení, ale osmifinále i čtvrtfinále turnaje Pro Tour Elite v Gstaadu zvládli úspěšně. Beachvolejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem odvrátili proti Rakušanům Robinu Seidlovi a Philippu Wallerovi pět mečbolů a po vítězství 21:14, 16:21, 18:16 v odpoledním čtvrtfinále pak zdolali další rakouskou dvojici Julian Hörl, Alexander Horst dvakrát 21:19.

"Oba dva dnešní zápasy byly zvláštní, takové schizofrenní. Byly nesmírně těžké a po herní stránce značně nevyrovnané jak z naší, tak ze soupeřovy strany. Jsme ale hrozně rádi, že jsme si po nepříliš povedeném mistrovství světa zvedli chuť do hry a dokázali jsme, že dobré výsledky z kraje sezony nebyly dílem náhody," řekl Perušič.

Oba sety vyrovnaného čtvrtfinálového souboje rozhodla až koncovka, v níž měla navrch favorizovaná česká dvojice. Poprvé jí pomohla soupeřova zkažená nahrávka, druhou sadu, ve které Češi téměř celou dobu dotahovali ztrátu, zakončily dva Schweinerovy bloky.

"Zápas byl hodně ovlivněný povětrnostními podmínkami, které se často měnily, což zapříčinilo hodně nepřesností ve hře obou týmů jak na příjmu, tak i na podání. Ve vyrovnané koncovce prvního setu se nám podařilo dobrou obranou získat důležité vedení a pak už jsme dokázali doztrátovat. Koncovka druhého setu byla zase na houpačce, za stavu 19:19 David dvěma bloky ukončil zápas," uvedl Perušič.

V prvním setu osmifinále proti Seidlovi s Wallerem si české jedničky vypracovaly až osmibodový náskok, který bez větších problémů udržely až do konce. Úvod druhé sady naopak Perušičovi se Schweinerem nevyšel. Turnajové čtyřky brzy nabraly manko, ani přes zlepšený závěr jej nesmazaly a na švýcarském písku poprvé ztratily set.

V tie-breaku šli Rakušané dvakrát do trháku, ale Čechům se pokaždé podařilo srovnat. Od stavu 11:14 odvrátili Perušič se Schweinerem pět mečbolů, sami naopak v infarktovém závěru využili hned první příležitost k ukončení zápasu.

"Ranní zápas byl hodně na houpačce. V prvním setu se nám dařilo téměř všechno, na co jsme sáhli. Ve druhém setu se role vyměnily. Tie-break si ještě nějaký čas budeme pamatovat, protože takhle nepříznivý stav se nepovede otočit každý den. Jsme strašně rádi, že se nám podařilo prokázat psychickou odolnost a vývoj zvrátit," řekl sedmadvacetiletý polař, jenž se v závěru blýskl několika klíčovými obrannými zákroky.

V sobotním semifinále čeští beachvolejbalisté nastoupí proti Brazilcům Saymonu Barbosovi a Brunovi Schmidtovi. Ze hry o medaile jsou olympijští vítězové a úřadující mistři světa Anders Mol a Christan Sörum. Norské hvězdy vyřadil před osmifinálovým zápasem Sörumův pozitivní test na koronavirus.

"Bude to další ze zápasů proti kvalitním soupeřům, kde budou rozhodovat drobnosti. Stejně tak, jako máme na to je porazit, když zahrajeme dobře, tak můžeme i velmi jednoduše prohrát," uvedl Perušič.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Gstaadu (Švýcarsko):

Muži:
Osmifinále:
Perušič, Schweiner (4-ČR) - Seidl, Waller (16-Rak.) 2:1 (14, -16, 16),

Čtvrtfinále: Perušič, Schweiner - Hörl, Horst (26-Rak.) 2:0 (19, 19).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články