Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Perušič se Schweinerem podlehli v Uberlandii norským jedničkám

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner zahájili turnaj Pro Tour Elite v Uberlandii výhrou 21:10, 21:15 nad francouzským párem Rémi Bassereau, Julien Lyneel. Jediné české zástupce na brazilském písku pak vyzvali Norové Mol a Sörum, se kterými Češi prohráli ve dvou setech 17:21 a 20:22.

V zápase s Bassereauem a Lyneelem po vyrovnaném začátku Češi za stavu 8:8 získali i díky šťastnému odrazu při obraně a prasátku při servisu osm bodů v řadě a první set vyhráli drtivým poměrem. Ve druhé sadě si Perušič se Schweinerem brzy vybrali oddechový čas. Ztrátu rychle dohnali a po několika Schweinerových blocích zápas s přehledem dovedli k vítězství.

Mola a Söruma české jedničky dokázaly porazit jen jednou v roce 2017 v Montpellier, od té doby kralují Norové. Naposledy na ně Perušič se Schweinerem nestačili ve čtvrtfinále březnového turnaje v Mexiku, kde si díky pátému místu připsali první body do olympijské kvalifikace. Dnes se drželi v prvním setu do stavu 16:16, pak koncovka patřila favoritům. Ve druhé sadě ale měli Češi setbol, jenže ho nevyužili.

Skupinu v Uberlandii čeští beachvolejbalisté zakončí v pátek proti italskému páru Samuele Cottafava a Paolo Nicolai. Zápas je na programu od 19:00 SELČ.

Výsledky:

Perušič, Schweiner (8-ČR) - Bassereau, Lyneel (16-Fr.) 2:0 (10, 15), A. Mol, Sörum (1-Nor.) - Perušič, Schweiner 2:0 (17, 20).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články