Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Perušič se Schweinerem podlehli po boji Rusům a na MS končí

Ondřej Perušič a David Schweiner obsadili na svém prvním mistrovství světa dělené 17. místo. V Hamburku v prvním kole vyřazovací části podlehli třetímu páru světového žebříčku Vjačeslavu Krasilnikovovi s Olegem Stojanovským a po obrovské bitvě ve druhém setu a nevyužitých třech setbolech s Rusy prohráli 13:21 a 27:29.

Zápas o postup do osmifinále byl do poloviny jasnou záležitostí ruských favoritů. Po úvodním náporu si čeští hráči vzali za stavu 7:2 oddechový čas, ale po problémech s přihrávkou nedokázali efektivně zakončovat a po esu Krasilnikova prohrávali už o deset bodů (4:14). Debakl už neodvrátili, bodový rozdíl v první sadě stáhli po pouhé čtvrthodině hry na osm.

Druhou sadu zahájil Perušič esem a nastartoval českou dvojici, která před měsícem v Ostravě překvapila stříbrem na Světovém okruhu. Rusové letos vyhráli už dva čtyřhvězdičkové turnaje (v Haagu a Sia-menu) a byli jasnými favority, Češi je nicméně dokázali dostat pod tlak. Po vyrovnaném průběhu za stavu 18:20 museli Krasilnikov a Stojanovskij odvracet setbol.

Plážovým volejbalistům z Prahy chyběl pak ještě dvakrát jediný míč k tomu, aby si vynutili třetí set. Sami odvrátili šest mečbolů, než Krasilnikov zaútočil podél čáry a drama ukončil. První vzájemný zápas českých jedniček s třetím párem světa trval 42 minut.

Je nám líto, video expirovalo.
Walshová Jenningsová skončila s novou spoluhráčkou už v 1. kole play-off MS
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články