Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Perušič se Schweinerem po výhře nad Nizozemci musí zdolat i domácí Mexičany

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner porazili ve druhém utkání na světovém turnaji kategorie Elite v mexickém Rosaritu Nizozemce Stefana Boermanse a Yoricka de Groota 21:19, 21:11 a udrželi naději na postup do čtvrtfinále.

Ondřej Perušič a David Schweiner
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Základní skupinu zakončí české jedničky zápasem proti domácímu páru Josué Gaxiola, José Rubio. Loni na olympijských hrách Perušič se Schweinerem mexické hráče i po karanténě kvůli covidu porazili v třísetové bitvě. "V případě vítězství bychom díky dobrému skóre měli s velkou pravděpodobností postoupit ze skupiny. V opačném případě můžeme být stále i poslední," uvedl český pár na Facebooku.

Čeští volejbalisté na úvod soutěže podlehli olympijskému vítězi z Ria de Janeiro Brazilci Alisonovi s Gutem 18:21 a 17:21. Pak ale oplatili Boermansovi s De Grootem porážku ze čtvrtfinále loňského mistrovství Evropy, kde Nizozemci nakonec získali stříbrné medaile.

"Nizozemci, které zápas pravděpodobně nezastihl v jejich nejlepší formě, se hůře popasovali i s nočním osvětlením. Utekli jsme hrobníkovi z lopaty a nadále disponujeme možností si turnaj pokazit sami," konstatovali Perušič se Schweinerem na sociální síti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články