Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Perušič se Schweinerem ovládli elitní turnaj v Brazílii. Získali i skalp mistrů světa

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem vyhráli turnaj Pro Tour Elite v brazilské Uberlandii. Čeští reprezentanti ve finále udolali norské Mola a Söruma 2:1 na sety a oplatili jim porážku 0:2 ze skupiny. Do finále předtím prošli přes polskou dvojici Bryl/Losiak.

Čeští reprezentanti titul získali hned při první letošní finálové účasti. Dosud bylo jejich maximem v sezoně páté místo, které obsadili na březnovém turnaji v mexickém Tepicu. Na akci elitní kategorie triumfovali podruhé, poprvé uspěli v roce 2021 v Dauhá.

"Publikum bylo dnes určitě rozhodujícím faktorem. Proti norským soupeřům jsme hráli už mnohokrát a prohráli jsme posledních osm nebo devět zápasů. Dnes jsme se nechali unést atmosférou a nakonec jsme zvítězili," děkoval brazilským fanouškům Perušič v rozhovoru na kurtu. S Molem a Sörumem se Češi ve finále utkali už potřetí, oba předchozí duely v Ostravě v letech 2022 a 2019 vyhráli Norové.

Turnajové osmičky získaly ve finále vyrovnaný úvodní set v poměru 21:19, druhý ale po nevydařené prostřední pasáži prohrály 15:21. V tie-breaku čeští volejbalisté rozhodli tříbodovou šňůrou od stavu 8:8 a náskok už nepustili.

Polské duo v semifinále porazili v pátém vzájemném zápase počtvrté. Naposledy nad nimi zvítězili v předkole březnového turnaje v mexickém Tepicu, kde skončili pátí. To byl také dosud jejich nejlepší výsledek v sezoně, ve finále byli Češi na akci elitní kategorie letos poprvé.

Čeští reprezentanti nezachytili v semifinále vstup do zápasu a úvodní set ztratili hladce 13:21. Ve druhém ale zlepšili útok a vyrovnaný souboj získali 21:19. V rozhodující sadě úřadoval Schweiner na bloku a dotáhl českou dvojici k vítězství 15:10.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Uberlandii (Brazílie):

Muži:

Finále: Perušič, Schweiner (8-ČR) - Mol, Sörum (1-Nor) 2:1 (19, -15, 11),

o 3. místo: Bryl, Losiak (3-Pol.) - Van de Velde, Immers (12-Niz.) 2:1 (19, -21, 9),

semifinále: Perušič, Schweiner - Bryl, Losiak 2:1 (-13, 19, 10).

Ženy:

Finále: Nussová, Klothová (9-USA) - Artachová, Clancyová (4-Austr.) 2:1 (-16, 22, 13),

o 3. místo: Ana Patrícia, Duda (1-Braz.) - Hughesová, Chengová (3-USA) 2:0 (16, 13).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články