Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Tour de France 2024

Perušič se Schweinerem neprošli v Ostravě poprvé do semifinále a skončili devátí

Nepříjemné překvapení z českého pohledu na turnaji Ostrava Beach Pro. Elitní beachvolejbalové duo Ondřej Perušič a David Schweiner se poprvé ve vítkovickém areálu pod vysokými pecemi nepodívají mezi nejlepší čtyřku, skončili devátí a vypadli už v osmifinále. Domácí dvojice nestačila na výborně hrající Němce Nilse Ehlerse a Clemense Wicklera ve třech setech 17:21, 21:15 a 11:15. Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou nestačily na světové jedničky a obsadily deváté místo. S Brazilkami Anou Patrícii a Dudou vypadly po setech 11:21 a 17:21. Jakub Šépka s Jiřím Sedlákem jsou také ze hry venku.

David Schweiner s Ondřejem Perušičem na domácím turnaji v Ostravě
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Perušič se Schweinerem v minulosti vybojovali před ostravským publikem tři druhá a dvě čtvrtá místa, avšak zlata se české jedničky nedočkají ani letos. "Krásně to ukazuje, jak moc je špička vyrovnaná. A že pokud nejste opravdu v té vaší top formě, tak můžete prohrát úplně s kýmkoliv. Bohužel jsme si to letos ověřili z pozice poražených," řekl Perušič.

Je nám líto, video expirovalo.
Perušič se Schweinerem: Nezvládli jsme detaily

Němci v úvodní sadě i díky čtyřem esům a třem blokům 210 centimetrů vysokého Ehlerse získali až sedmibodový náskok. Perušič se Schweinerem sice v zaplněné aréně mohutně dotahovali, ale set ukončilo další německé "prasátko". Druhý rozhodla málo vídaná osmibodová šňůra českých mistrů světa od nepříznivého stavu 11:13. V tie-breaku Ehlers s Wicklerem utekli na 12:8 a zápas už dovedli k vítězství. Perušiče se Schweinerem porazily turnajové sedmičky na šestý pokus poprvé.

"V tie-breaku jsme měli mnoho šancí na to zápas vyhrát i bez téhle teče a je jenom naše chyba, že jsme ho nevyhráli. Němci prostě byli o něco lepší a vyhráli zaslouženě," uvedl Perušič s odkazem na sporný moment, kdy rozhodčí přehlédli Winklerovu teč a německý polař se nepřiznal.

Hermannová se Štochlovou si ověřily výkonnost proti top týmu

Mezi ženami také už bez českých barev. Po vyrovnaném úvodu favorizované Brazilky odskočily čtyřbodovou šňůrou na 10:6 a pak už jen navyšovaly náskok. Druhý set byl vyrovnanější, Hermannová se Štochlovou dotáhly na 11:11, ale Ana Patrícia s Dudou znovu utekly a dotáhly zápas k očekávanému vítězství.

"Brazilky dlouhodobě dokazují, že patří na ten top. A my jsme asi měly trošičku smůlu, že jsme na ně narazily už v tomhle kole. Na druhou stranu jsme měly možnost zahrát si proti takhle výborným týmům a neztrácely jsme úplně o parník," řekla Hermannová.

"Předvedly jsme dobrý volejbal, asi nejlepší za posledních pár měsíců. Kdyby mi před turnajem někdo předložil, že mám podepsat deváté místo, tak to asi podepíšu. Na druhou stranu, teď to je takový hořkosladký," uvedla Štochlová.

Šépka se Sedlákem proti Nizozemcům nezachytili začátek, nabrali až sedmibodovou ztrátu a první sadu prohráli. Ve druhé se mladí Češi drželi do stavu 8:8, pak už byli znovu lepší Van de Velde s Immersem, kteří zvítězili dvakrát 21:15.

"Šli jsme do zápasu s tím, že jsme poslední česká dvojice, tak jsme do toho zkusili dát naše maximum. To jsme udělali, bohužel to nestačilo," řekl Šépka. "Bylo to úmorné. Jakmile oni získali svou herní pohodu, tak nás pomalu rozebrali," doplnil Sedlák.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Ostravě:

Muži:

Osmifinále:

Ehlers, Wickler (7-Něm.) – Perušič, Schweiner (1-ČR) 2:1 (17, -15, 11), Van de Velde, Immers (9-Niz.) – Šépka, Sedlák (12-ČR) 2:0 (15, 15).

Ženy:

Osmifinále: Ana Patrícia, Duda (1-Braz.) – Hermannová, Štochlová (12-ČR) 2:0 (11, 17).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články