Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Perušič se Schweinerem museli skrečovat čtvrtfinále a v Dauhá končí bez boje

Měli se utkat o postup do semifinále, ale nakonec na turnaji Pro Tour končí předčasně. Beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner skrečovali čtvrtfinálový souboj v Dauhá se švédskou dvojicí Davidem Ahmanem a Jonatanem Hellvigem ještě před startem. Perušič si po postupu do play-off stěžoval na potíže s krkem.

Je nám líto, video expirovalo.
Perušič se Schweinerem postoupili v Dauhá do play-off, čtvrtfinále ale museli skrečovat

"Ráno před zápasem s Poláky jsem si zablokoval krk. Na ten zápas se to povedlo v rámci možností trošku rozhýbat. Čekali jsme pak až do rozcvičky (před čtvrtfinále), jestli náhodou se to nezlepší, a nezlepšilo. Po poradě s celým týmem jsme se rozhodli nic neriskovat a turnaj ukončit," uvedl Perušič na Facebooku Českého beachvolejbalu.

"Naše starší a postarší těla už tak trochu vypověděla funkci po třináctiměsíční sezoně a asi bychom riskovali příliš," řekl Schweiner. "Týmově jsme se rozhodli, že by to nedávalo tolik smysl. Už jsme jedno velké zranění letos měli a začátek příští (olympijské) sezony bude hodně důležitý," řekl Schweiner s připomínkou letních potíží s břišním svalem, které Perušiče připravily o start na mistrovství Evropy.

Češi se tak rozloučili s bilancí dvou výher a dvou porážek. Do play-off je posunulo vítězství na závěr skupiny proti Polákům Bartoszovi Losiakovi s Michalem Brylem, kteří duel rovněž skrečovali ve druhém setu, když první sadu prohráli 17:21.

Vedení se od počátku přelévalo na obě strany, Čechy brzdila zkažená podání. Vyrovnaný stav zlomily za stavu 15:15 dva Schweinerovy bloky, set ukončily dvě nevynucené chyby Poláků. Hned zkraje druhé sady přidal Schweiner další tři bloky v řadě, poté si bronzoví z letošního MS vzali oddechový čas a vzápětí duel skrečovali.

"Mrzí nás, že jsme vyhráli tímto způsobem, protože Poláci jsou naši dobří kamarádi, často spolu trénujeme. Zároveň máme radost z postupu ze skupiny, protože naše výkony tady nebyly úplně ideální a až do posledního zápasu jsme se o postup museli bát," řekl po posledním skupinovém utkání Perušič.

Perušič se Schweinerem díky lepšímu bodovému poměru sesadili Poláky z postupové třetí příčky. Světové trojky startovaly ve finále seriálu počtvrté, jejich maximem je stříbro z předloňska z Cagliari.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články