Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Perušič se Schweinerem měli olympijské vítěze "na lopatě", finále prohráli v tie-breaku

Ani do třetice to českým beachvolejbalovým jedničkám v ostravském finále nevyšlo. Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem byli ve slezské metropoli blízko k třetímu titulu na okruhu FIVB, k dispozici měli dva mečboly, ale olympijští šampioni Anders Mol s Christianem Sörumem z Norska jejich atakům odolali, a nakonec vyhráli v tie-breaku 15:13.

Češi do zápasu vstoupili skvěle a po přesvědčivém prvním setu 21:16 si ve druhém vypracovali duo mečbolů. Mol se Sörumem však oba odvrátili, sami poté proměnili první setbol a vyrovnali. "Měli jsme větší šanci to ukončit než v tie-breaku. První tři čtvrtiny setu jsme hráli dobře, pak to Norové správně takticky začali hrát na mě a já udělal ztráty, které rozhodly," hodnotil Perušič v rozhovoru pro Českou televizi.

V rozhodující sadě Perušič se Schweinerem dlouho drželi vedení, ale koncovka patřila olympijským vítězům. Češi sice dokázali jeden mečbol odvrátit, při druhém už ale Mol se Sörumem nezaváhali a rozhodli o zisku patnáctého společného titulu.

"Nezatlačili jsme na ně při podání tak jako v předchozích setech. A to přispělo k tomu, proč jsme prohráli," konstatoval Perušič. "Teď si to rozebereme s trenérem, poučíme se z chyb a pojedeme s čistou hlavou na mistrovství světa," dodal Schweiner.

Ve finále domácího turnaje prohráli Perušič se Schweinerem potřetí za sebou. "Když jsem kdysi odjížděl z Ostravy po čtvrtém místě, říkal jsem si, jestli jsem nepromarnil jedinou šanci na medaili. Teď máme tři stříbra a je to pro nás jeden z největších úspěchů a zážitků," řekl Perušič.

S Molem a Sörumem padla česká dvojice v utkání o titul už před třemi lety a loni nestačila na Nizozemce Alexandera Brouwera a Roberta Meeuwsena. V roce 2020 se ve slezské metropoli kvůli koronaviru nehrálo.

Turnaj žen překvapivě ovládly Němky Cinja Tillmannová a Svenja Müllerová, které k titulu došly z kvalifikace. Ve finále si poradily 21:18 a 21:16 s favorizovanými Brazilkami Talitou a Rebeccou.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v beachvolejbalu v Ostravě:

Muži:
Finále:

Mol, Sörum (6-Nor.) - Perušič, Schweiner (1-ČR) 2:1 (-15, 21, 13).
O 3. místo:
Brouwer, Meeuwsen (3-Niz.) - Herrera, Gavira (16-Šp.) 2:0 (23, 19).

Ženy:
Finále:
Müllerová, Tillmannová (14-Něm.) - Talita, Rebecca (4-Braz.) 2:0 (18, 16).
O 3. místo:
Hüberliová, Brunnerová (13-Švýc.) - Heidrichová, Vergé-Dépréová (11-Švýc.) 2:0 (16, 18).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články