Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Davis Cup 2024

Perušič se Schweinerem jsou po covidu fit a zahrají si turnaj Futures v Brně

Obě nejlepší české dvojice v plážovém volejbalu se zúčastní turnaje světového okruhu Pro Tour Futures v Brně. Roli nasazených jedniček budou plnit jak úřadující mistři světa Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem, kteří kvůli nákaze koronavirem přišli o nedávné mistrovství Evropy, tak obhájkyně loňského vítězství Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou. Turnaj vyvrcholí v neděli odpoledne na Sokolském koupališti na Brněnské přehradě.

Ondřej Perušič
zdroj: Beachvolleyball team Perušič & Schweiner (Facebook

"Už týden trénujeme dvoufázově a myslím, že jsme se zase dostali do pohody," řekl Schweiner, pro něhož to bude se současným spoluhráčem premiéra na brněnských kurtech. "Hrál jsem zde, tuším, před devíti lety, ale s jiným partnerem," doplnil Perušič. V Brně absolvují světoví šampioni první start od olympijských her v Paříži, kde skončili devátí.

Vítězství mezi ženami budou obhajovat Hermannová se Štochlovou, které po sedmnáctém místě v Paříži a pátém na mistrovství Evropy nastoupí v roli velkých favoritek. "Obhajovat je vždy těžší než získat první titul. Ale Brno je pro nás srdeční záležitostí," prohlásila Hermannová.

V hlavní soutěži obou kategorií se představí po šestnácti párech ze třinácti zemí. Český plážový volejbal budou reprezentovat i Matyáš Džavoronok, Jan Dumek, kteří loni prohráli ve finále s Nory Markusem Molem a Jo Sundem, dále pak Tadeáš Trousil s Davidem Westphalem a Kryštof Jan Oliva s Václavem Kurkou.

Za Hermannovou se Štochlovou jsou v moravské metropoli nasazené dvojky Kylie Neuschaeferová s Markétou Svozilovou a trojky Miroslava Dunárová s Danielou Mokrou. "Věřím, že naše páry jak v mužích, tak v ženách splní roli favoritů a budou v neděli odpoledne bojovat ve finále," přál si místopředseda Českého volejbalového svazu Martin Gerža.

Program turnaje:

Čtvrtek 22. srpna: 9:00 kvalifikace
Pátek 23. srpna: 9:00 skupinová fáze
Sobota 24. srpna: 9:00 závěr skupin a začátek play-off
Neděle 25. srpna: semifinále a finále (15:30 ženy, 16:30 muži)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články