Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Perušič se Schweinerem jsou na písku v Mexiku ve čtvrtfinále

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem se probojovali na čtyřhvězdičkovém turnaji Světového okruhu v Cancúnu do čtvrtfinále. Češi, kteří v březnu ovládli akci stejné kategorie v Dauhá, v play-off dvakrát vyhráli a skončí nejhůře na děleném pátém místě.

Perušič se Schweinerem začali na písku v Mexiku porážkou, ale klíčový duel ve skupině proti domácí dvojici Rodolfo Ontiveros, Juan Virgen po odvrácení šesti mečbolů vyhráli a následně v play-off vyřadili Nikitu Ljamina s Tarasem Myskivem z Ruska i americký pár Tri Bourne, Trevor Crabb.

S ruskými soupeři sehráli další třísetovou bitvu, přičemž rozhodující sadu zvládli 15:9, hráče z USA poté zdolali 21:18 a 21:12.

"Náš první zápas proti Rakušanům byl hrozný. V dalším měli Mexičané spoustu příležitostí, a kdyby vyhráli, bylo by to naprosto zasloužené," řekl Perušič.

"V posledních dvou utkáních už jsme se dokázali lépe vypořádat s větrem a musíme také poděkovat našemu fyzioterapeutovi, protože hrát třikrát během jednoho dne není snadné," dodal šestadvacetiletý polař.

O postup do semifinále se utkají české jedničky s další dvojicí z Ruska Ilja Lešukov, Konstantin Semjonov, vicemistry Evropy z roku 2019. O další krok se tak Perušič se Schweinerem přiblížili účasti na olympijských hrách v Tokiu.

"Na to, abychom byli považováni za jeden z deseti nejlepších párů na světě, zatím nejsme dost konzistentní. Výsledek z Cancúnu je ale opravdu důležitý a hodně nám pomůže ve snaze dostat se na olympiádu," řekl Perušič.

V Cancúnu se následně uskuteční ještě další dva turnaje Světového okruhu, předposlední ze sedmí dílů se bude od 2. června hrát v Ostravě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články