Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Perušič se Schweinerem jsou na ME ve formě, po skalpu Poláků je nemine čtvrtfinále

Roli favoritů ustáli a postoupili na mistrovství Evropy v Mnichově do čtvrtfinále. Beachvolejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem, kteří vzhledem k vítězství v základní skupině přeskočili čtvrteční úvodní kolo play-off, zdolali v osmifinále Piotra Kantora a Macieje Rudola z Polska 2:1 na sety.

Je nám líto, video expirovalo.
Perušič se Schweinerem jsou na ME ve čtvrtfinále

Češi po vyrovnaném úvodu prvního setu soupeřům odskočili až na čtyřbodový rozdíl a vyhráli 21:18. Ve druhém dějství si naopak nechali Poláky utéct, a přestože v závěru vyrovnali na 19:19 a odvrátili dva setboly, sadu ztratili poměrem 21:23.

I ve třetím duelu na šampionátu tak musely české medailové naděje do třetího setu. Tie-break rozhodly v koncovce, od stavu 9:9 šly do vedení a zápas po hodině a jedné minutě uzavřely výhrou 15:12.

Polák Kantor na šampionátu neobhájí bronz, který loni získal s Bartoszem Losiakem. S Rudolem hraje od začátku této sezony. Perušiče se Schweinerem čeká ve čtvrtfinále dvojice Julian Hörl, Alexander Horst. Rakušané, kteří spolu hrají stejně jako Poláci první rok, vyřadili estonský pár Kusti Nölvak, Mart Tiisaar 2:1.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Mnichově:

Muži - osmifinále:
Perušič, Schweiner (ČR) - Kantor, Rudol (Pol.) 2:1 (18, -21, 12).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články