Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Perušič se Schweinerem dobře rozehraný zápas proti Katařanům k výhře nedotáhli

Ve třetím utkání skupinové fáze Pro Tour v plážovém volejbalu sahali po cenném vítězství, ale museli přijmout druhou porážku. Ondřej Perušič a David Schweiner nestačili v Dauhá na katarskou dvojici Šaríf Janus a Ahmed Tidžan, a přestože ovládli první set, tak nakonec prohráli 1:2 po sadách 21:11, 19:21 a 11:15.

Je nám líto, video expirovalo.
Perušič se Schweinerem utrpěli na finálovém turnaji Pro Tour druhou prohru

K udržení naděje na postup do play-off musejí mistři světa Perušič se Schweinerem v pátek zdolat Poláky Bartosze Losiaka s Michalem Brylem, kteří na MS v Mexiku získali bronz.

"Výhra nám dává velmi dobré šance na postup. Pokud by byla s kladným skóre, tak téměř jistotu," řekl Perušič. S Poláky, kteří v katarské metropoli startují na divokou kartu, padli jedinkrát ze šesti vzájemných duelů.

Češi začali ve velkém stylu a za stavu 8:2 donutili soupeře k brzkému time-outu. Ani po něm se situace příliš nezměnila a set nakonec i díky pěti Schweinerovým blokům skončil desetibodovým rozdílem. Druhá sada se rozhodovala až v koncovce, za stavu 19:19 udělal Schweiner dvě nevynucené chyby a nejvýše nasazení Katařané vyrovnali.

V úvodu tie-breaku si Tidžan vyžádal pauzu na ošetření nohy, po které se vrátil na kurt bez známek obtíží. První minibrejk získali za stavu 10:9 Katařané a díky bezchybné ztrátě a několika výborným Tidžanovým zákrokům v poli náskok ještě zvýraznili. Bronzoví medailisté z olympijských her v Riu de Janeiro 2016 upravili vzájemnou bilanci na 5:2 a v Dauhá zůstali po třech zápasech stoprocentní.

"Zápas byl hodně nahoru dolů, hodně nevyrovnaný na obou stranách. Katařané udělali v prvním setu spoustu nevynucených chyb, my jsme měli asi i trochu štěstí. Ve druhém se podle předpokladu zlepšili a začali hrát velmi dobře. My jsme možná příliš dlouho setrvali u taktiky, která nám fungovala v prvním setu. Naše chyba byla, že jsme nebyli trochu vynalézavější v obraně nebo na podání," konstatoval Perušič.

Světové trojky Perušič se Schweinerem startují ve finále seriálu počtvrté, jejich maximem je stříbro z předloňska z Cagliari. V Dauhá je osm nejlepších párů plus dva na divokou kartu rozděleno do dvou skupin. Vítězové projdou přímo do semifinále, další dvě dvojice do čtvrtfinále.

Finálový turnaj Pro Tour v plážovém volejbalu v Dauhá:

Skupina A: Janus, Tidžan (1-Kat.) – Perušič, Schweiner (4-ČR) 2:1 (-11, 19, 11).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články