Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Perušič, Schweiner a spol. v Praze. Ve čtvrtek začne turnaj Světového okruhu

Od čtvrtka do neděle se v Praze uskuteční dvouhvězdičkový turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu. Do české metropole se akce vrací po šesti letech, poprvé se však odehraje v areálu Ládví. Mezi hlavními favority Beach Prague Open budou i domácí esa Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem.

"Na mezinárodním turnaji v Praze jsme se ještě nepředstavili, takže se moc těšíme a myslíme určitě hodně vysoko. A také se těšíme na diváky, na olympiádě totiž panovala hodně tichá atmosféra. Domácí turnaje jsou pokaždé speciální," uvedl Perušič.

Vedle páté dvojice z mistrovství Evropy v minulém týdnu mají místo v hlavní fázi turnaje vyhrazené František Knobloch s Lukášem Kittelem, Matyáš Džavoronok s Kryštofem Janem Olivou a Jakub Šépka s Tomášem Semerádem.

V ženské části turnaje nahradí Daniela Resová zdravotně indisponovanou Markétu Nausch Slukovou po boku Barbory Hermannové. Dále se představí Michaela Kubíčková s Michalou Kvapilovou, Marie Sára Štochlová s Martinou Williams a Michaela Kulhánková s Annou Pospíšilovou.

"Veskrze jsou to všechno mladí hráči. A právě o to nám také jde  uvést je a také juniory do World Tour. Mezinárodní obsazení je silné, dorazí hráči a hráčky například z Kanady, USA, Brazílie a samozřejmě i z evropských zemí. Myslím, že se máme nač těšit," řekl člen výboru volejbalového svazu Vít Mařík.

"Letošní turnaj v Praze měl být oslavou olympijských úspěchů. Bohužel Tokio vůbec nevyšlo vzhledem ke covidové stopce dle našich očekávání. Věřím, že si naše dvojice v Praze alespoň částečně spraví náladu a prožijí úspěšný turnaj s hlasitou podporou diváků," doplnil předseda svazu Marek Pakosta.

V Ládví se bude hrát poprvé, v minulosti se pětkrát hrálo na Štvanici. "Pro nás je to zdaleka největší akce, jakou jsme tam měli," konstatoval předseda Beachklubu Ládví Michal Novotný.

Turnaj načne blok tří významných volejbalových akcí na českém území. "Je to takové vyvrcholení oslav 100 let volejbalu. Po turnaji v Ládví bude následovat další dvouhvězdičkový turnaj v Brně a pak mistrovství Evropy v šestkovém volejbalu v Ostravě. Myslím, že nám pomáhá, že jsme v roli osvědčeného pořadatele turnajů. A i když je tu i ta společenská stránka oslav, dělá mi radost, že jsme měli možnost dostat do toho roku tolik sportovních akcí," dodal Pakosta.

Vstup na turnaj v Ládví je zdarma, ale pouze v souladu s opatřeními proti šíření koronaviru.

Program turnaje:

Čtvrtek 19. srpna: kvalifikace.
Pátek 20. srpna: utkání ve skupině.
Sobota 21. srpna: play-off.
Neděle 22. srpna: semifinále a finále.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články