Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Perušič a Schweiner si ve finále Světového okruhu zajistili postup ze skupiny

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner mají ve finále Světového okruhu jistou účast minimálně ve čtvrtfinále. Český pár dnes v Cagliari porazil Lotyše Martinse Plavinše a Edgarse Točse 21:13 a 21:17, po třetí výhře vede pětičlennou skupinu A a má jistý postup do sobotních vyřazovacích bojů.

V pátek se Perušič a Schweiner utkají od 18:00 s domácí dvojicí Paolo Nicolai, Daniele Lupo a výhra by jim zajistila postup z prvního místa skupiny přímo do semifinále. Porážka může znamenat první až třetí místo, přičemž páry na druhých a třetích místech si zahrají čtvrtfinále.

Češi si se čtvrtým párem z olympiády v Tokiu Plavinšem a Točsem v prvním setu poradili díky tradičně dobré Perušičově obraně v poli a Schweinerově práci nad sítí bez větších problémů. Vyrovnanější druhý set rozhodli Češi od stavu 15:14, kdy Lotyši pomohli chybou a Schweiner přidal úspěšný blok.

Perušič a Schweiner ve středu porazili Nizozemce Christiaana Varenhorsta a Stevena van de Veldeho 2:1 na sety a poté si poradili 2:0 s Američany Taylorem Crabbem a Jakem Gibbem.

Finále Světového okruhu v plážovém volejbalu:

Muži - skupina A:

Perušič, Schweiner (ČR) - Plavinš, Točs (Lot.) 2:0 (13, 17).

Průběžné pořadí: 1. Perušič, Schweiner 3 výhry/0 porážek, 2. Varenhorst, Van de Velde (8-Niz.) 2/1 a Nicolai, Lupo (It.) 2/1, 4. Crabb, Gibb (4-USA) 1/3, 5. Plavinš, Točs 0:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články