Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Perušič a Schweiner si ve finále Světového okruhu zahrají o medaile

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner ovládli skupinu A a se ztrátou jediného setu postupují do sobotního semifinále v italském finále Světového okruhu. V posledním duelu skupiny porazili domácí dvojici Paolo Nicolai a Daniele Lupo ve dvou setech 21:16 a 21:19. 

David Schweiner a Ondřej Perušič
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

V prvním setu vedla česká dvojice 7:3, ale po esu Italů s pomocí pásky bylo srovnáno 9:9. Poté Češi získali náskok 14:11 a Perušič ukončil první set dvěma esy. Ve druhé sadě rodáci z Prahy prohrávali do stavu 12:14, ale čtyřmi body v řadě vývoj otočili. Po jedné z nejhezčích výměn Schweiner se štěstím zvýšil na 18:15 a stejný hráč proměnil třetí mečbol.

"Vyhráváme skupinu a postupujeme do semifinále. Sami nevíme, jak se to událo, ale nestěžujeme si," napsali Perušič a Schweiner dle svého zvyku vtipným tónem na sociálních sítích.

Češi ztratili ve skupině A jediný set v úvodním duelu s Nizozemci Christiaanem Varenhorstem a Stevenem van de Veldem. Ve dvou sadách pak stejně jako Italy porazili také Američany Taylora Crabba s Jakem Gibbem a Lotyše Martinse Plavinše a Edgarse Točse.

Druhý pár světového žebříčku Perušič a Schweiner útočí na Sardinii na další úspěch v sezoně. Letos už ovládli čtyřhvězdičkový turnaj v Dauhá, v Ostravě si na akci stejné kategorie zahráli finále a ovládli dvouhvězdičkový turnaj v Praze.

Finále Světového okruhu v plážovém volejbalu v Cagliari (Itálie):

Muži - skupina A:

Perušič, Schweiner (5-ČR) - Nicolai, Lupo (1-It.) 2:0 (16, 19).

Konečné pořadí: 1. Perušič, Schweiner 4 výhry/0 porážek, 2. Varenhorst, Van de Velde (8-Niz.) 3/1, 3. Nicolai, Lupo 2/2, 4. Crabb, Gibb (4-USA) 1/3, 5. Plavinš, Točs (10-Lot.) 0/4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články