Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Perušič a Schweiner se chystají na MS v Mexiku. Nadmořská výška může být zrádná, uvědomují si

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem vyhlíží mistrovství světa, které začíná za necelý měsíc v Mexiku. Budou tam jediným českým mužským párem a šampionátu se zúčastní potřetí. Aktuálně mají za sebou domácí mistrovství, které pro ně dopadlo nejlépe, jak mohlo: triumfem.

David Schweiner, Ondřej Perušič
zdroj: ČTK

Perušič se Schweinerem se stali před týdnem v Praze mistry republiky. Během celého šampionátu neztratili ani set. Ve finále nedali šanci překvapení turnaje Kryštofu Janu Olivovi s Václavem Kurkou, které porazili 21:11, 21:13, a navázali na tituly z let 2020 a 2021.

"Jsme moc spokojeni. Podařilo se nám ubránit pozici nasazených jedniček. Za náma roste hodně dobrejch týmů," říká Schweiner.

Ten si poté dal s parťákem oddechovku v podobě exhibice v metropoli. "Přišlo hodně lidí, je to moc pěkná akce, moc se nám tam líbilo a bylo to super, mohli se zúčastnit i fanoušci," dodává v rozhovoru pro ČT sport.

Na říjnové mistrovství světa v plážovém volejbalu v mexických městech Tlaxcala, Huamantla a Apizaco se z českých mužů kvalifikovali pouze právě Perušič se Schweinerem. Při losování byli nasazení ve druhém ze čtyř košů.

Před MS stihnou jen přípravu, která bude obsahovat i důležitý aspekt nadmořské výšky. V Paříži pak absolvují turnaj světové série, který ale dvojice původně hrát nechtěla.

"Ale už jsme se letos museli odhlásit ze tří turnajů, tak po domluvě s trenéry Paříž odehrajeme, i kvůli olympijským hrám," tvrdí Perušič.

Tam narazí ve skupině na Brazilce Evandra s Arthurem, Kubánce Jorgeho Alaya s Noslenem Díazem a domácí dvojici Ricardo Galindo, Isaías Aguirre.

"Evandro a Arthur jsou velmi silný tým, nicméně z prvního koše je to jeden z těch hratelnějších. Oproti tomu Kubánci ze třetího koše jsou velmi těžký los. To znamená, že skupina podle mě bude hodně vyrovnaná a zamotaná," přemítá Perušič.

"Mexičani asi budou patřit k outsiderům, aniž bych chtěl snižovat jejich kvalitu. Otázka taky bude, jak se týmy popasují s vysokou nadmořskou výškou. Nejsme schopni říct, kdo z toho bude těžit víc," doplňuje Perušič.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články