Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Perušič a Schweiner odvrátili osm mečbolů a po bitvě s Poláky jsou v Itapemě ve čtvrtfinále

Osm mečbolů odvrátili Ondřej Perušič a David Schweiner na turnaji Pro Tour v brazilské Itapemě a zahrají si čtvrtfinále. Třetí nasazení Češi svedli strhující bitvu proti turnajovým dvojkám Michalu Brylovi a Bartoszi Losiakovi z Polska, které porazili 12:21, 21:17 a 23:21. Ve čtvrtfinále si pak poradili s francouzským párem Arnaud Gauthier-Rat, Youssef Krou, kterým oplatili porážku ze skupiny. 

Perušič a Schweiner v pátek odehráli tři zápasy s bilancí 2:1 a do play-off se dostali po výhře nad švýcarským párem Florian Breer, Marco Krattiger 21:16 a 21:13.

S Brylem a Losiakem odvraceli první mečbol za stavu 13:14, ale zdaleka nebyl konec. Svou první šanci ukončit zápas naopak čeští hráči využili a i do třetice v Itapemě obsadí nejhůře dělené deváté místo.

Ve čtvrtfinále s Francouzi zvládli Perušič se Schweinerem s přehledem koncovky obou setů. Zápas vyhráli 21:16 a 21:17. Jejich dalšími soupeři budou dvanáctí nasazení Estonci Kusti Nölvak a Mart Tiisaar.

V Brazílii se koná turnaj druhé úrovně Challenge, v březnu na akci nejvyšší kategorie Elite v Mexiku se Perušič, Schweiner podělili o páté místo.

Dnešní soupeři Bryl a Losiak tehdy získali zlaté medaile. Další podnik Elite bude na konci května hostit Ostrava.

Další čeští hráči Jakub Šépka s Tomášem Semerádem po úspěšné kvalifikaci v Itapemě prohráli oba zápasy ve skupině a dělí se o 19. příčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články